Сідаючи в авто, не забувайте пристебнутись. В Україні розпочалась профілактична операція „Ремені безпеки – шанс на життя”, яка триватиме до 30-ого квітня. Головна мета, пояснюють працівники ДАІ, привчити водіїв та пасажирів користуватись пасками безпеки.

Адже для багатьох людей, які коли-небудь потрапляли в ДТП, саме цей елемент став шансом на життя.

Під час дорожньо-транспортної пригоди паски безпеки можуть врятувати від важких травм і зберегти життя, - переконують медики. Ті ж водії та пасажири, які не користуються ременями, при зіткненні, навіть на невеликій швидкості, як правило, сильно травмуються або ж відразу гинуть.

Обов’язково слід пристебнутись тим водіям, в чиїх автомобілях встановлені подушки безпеки. Інакше при зіткненні можна запросто зламати шию. Водії, яких вдалося опитати, зізнаються: пасками безпеки, якщо і користуються, то тільки за містом.

Працівники ДАІ закликають водіїв відмовитись від звички не користуватись пасками безпеки. Це може врятувати не лише від штрафу, а й зберегти здоров’я і навіть життя. Адже дорога – справа непередбачувана і невідомо хто наступної миті може виїхати на вашу смугу.