Американські фільми змінили в українців бачення проведення весілля. Все більше закоханих пар обирають одруження не в Радянських РАЦС, а у європейських країнах світу. Адже це не так складно як здається. Проте все ж зважившись на проведення весілля за кордоном у вас може виникнути питання про законність такої процедури.



pic

Отож, можете з легкістю видихнути, адже це повністю легально.

Відповідно до Сімейного кодексу, весілля за кордоном, шлюби між нашими громадянами (як і шлюби між нашими громадянами і іноземцями), укладені за межами нашої держави з дотриманням законодавства держави, на території якого вони знаходяться, визнаються дійсними в нашій країні. По-суті, єдина умова – ваш шлюб не повинен суперечити ні нашим законам, ні законами тієї країни, де ви вирішили одружитися.

Найсприятливіші за законодавством країни для реєстрації шлюбів – це Кіпр, Сейшели, Шрі-Ланка, Ямайка, Куба, Греція, Маврикій, Ісландія, Італія, Австралія, Австрія, Домініканська республіка, США та Чехія.

Список необхідних документів також залежить від країни, на території якої ви б хотіли одружитися. Але є документи, які знадобляться вам скрізь: закордонні паспорти, свідоцтва про народження, довідка про сімейний стан , свідоцтво про розлучення (якщо вже були в шлюбі) або свідоцтво про смерть колишньої дружини (чоловіка). У деяких країнах вимагають свідоцтво лікаря про відсутність вагітності колишньої дружини (за умови вступу в шлюб менш ніж через рік після розлучення ) або так звану « довідку про свободу» (підтвердження, що зараз ви не перебуваєте в шлюбі).



pic

Після весільної церемонії вам видають свідоцтво про шлюб і по приїзду додому, цей документ потрібно принести в найближчий РАГС для проставляння печатки в паспортах. Якщо наречений або наречена не є громадянами України, свідоцтво про шлюб потрібно буде легалізувати ще й на території тієї країни, звідки він чи вона родом.

До речі, за кордоном ні чоловік, ні дружина не можуть поміняти прізвище. Тому, якщо вас хвилює це питання, то ви з легкістю зможете зробити це в Україні.



pic

Отож, для весілля закордоном вам необхідно вибрати країну, місто і готель, підготувати необхідні документи, і звичайно ж, заплатити за путівку. Головне, перед таким кроком зважте всі «За» і «Проти» та звичайно ж, вивчіть закони про укладання шлюбу тієї країни, де ви станете чоловіком та дружиною.