Навесні красою шкіри можуть похвалитися далеко не всі жінки. Виною цьому, перш за все, авітаміноз. В цей час в продуктах міститься мінімальна кількість вітамінів, до того ж, після зими накопичуються шлаки в організмі. Все це позначається негативно на стані шкіри, яка стає тьмяною, сухою та починає сильно лущитися.

Як правильно робити домашні маски для обличчя

• уважно прочитайте рецепт домашньої маски, покладіть поруч всі необхідні інгредієнти і тару, в якій ви будете готувати маску;

• ретельно перемішайте складові маски в скляній або керамічній тарі;

• очистіть шкіру обличчя за допомогою скрабу чи тоніка;

• накладіть домашню маску на обличчя рівними, легкими рухами, не натискаючи сильно на шкіру і не втираючи;

• час домашньої маски для обличчя - 15-20 хвилин, не більше.

Пропонуємо Вашій увазі 5 кращих масок:

1. Яблучно-вівсяна маска. Очистіть яблуко від шкірки і натріть на тертці. Додайте 1 ст. л. молока і 2 ст. л. вівсяних пластівців. Дайте настоятися 5 хвилин і наносіть на обличчя. Маска відмінно наситить шкіру вітамінами.

pic

2. Бананова маска. 1 стиглий банан розімніть виделкою і змішайте з 1 ч. л. жирних вершків. Нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин, змийте. Маска зволожить суху шкіру.

pic

3. Капустяна маска. Кілька капустяного листя пропустіть через м'ясорубку. Кашку накладіть на обличчя і тримаєте 20-30 хвилин. Потім змийте. Ця маска хороша для старіючої шкіри.

pic

4. Дріжджова маска. 100-грамову пачку дріжджів розведіть водою до консистенції сметани. Нанесіть і змийте через 15 хв. Маска поверне шкірі еластичність.

5. Картопляна маска. Відваріть картоплину, очистіть і розімніть з 1 ч. л. молока і жовтком яйця. Тепле пюре товстим шаром наносіть на обличчя і шию на 20-25 хв. Змийте прохолодною водою. Шкіра не буде лущитися.

pic

Процедури по догляду за обличчям навесні не займуть у вас багато часу, а необхідні інгредієнти знайдуться в будь-якому холодильнику.

І не забувайте, що свіжість обличчя залежить не тільки від масок, але і від правильного харчування та повноцінного сну.