На Рівненщині мопедисти продовжують ставати учасниками дорожньо-транспортних пригод. У селі Вежиця Рокитнівського району водій автомобіля „Мітсубісі-кольт” не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з мопедом „Стінг”.

Наслідки ДТП жахливі: мопедист, 30-річний Олег, з відкритою черепно-мозковою травмою і переломом черепа потрапив до лікарні. Туди ж госпіталізували і його 4-річного сина, який сидів позаду батька. В дитини політравма, закрита черепно-мозкова травма і переломи обох ніг.

Щоб зменшити рівень аварійності та травматизму серед водіїв двоколісного транспорту, на Рівне нщині розпочалась оперативно-профілактична операція «Увага! Мопедист!». Працівники ДАІ обіцяють звертати особливу увагу на цю категорію учасників дорожнього руху адже від початку року в аваріях за участю мопедів загинуло 2 людей, стільки ж отримали травми рівного ступеня важкості.

За час операції, яка почалася 10 квітня, вартові доріг склали на водіїв мопедів та мотоциклів 300 адмінпротоколів за порушення правил дорожнього руху, зокрема, 80 – за керування в стані алкогольного сп’яніння.