Боротьба з переїданням може здійснюватися різними способами. Хтось може взяти волю в кулак і поступово привчити себе до нового раціону, комусь необхідно вживання спеціальних препаратів. Дієтологам відомо безліч методів приборкання апетиту за допомогою легкої їжі. Але наука знає і інші ефективні методи регулювання почуття голоду. Розглянемо способи боротьби з переїданням.

Головною причиною переїдання є той факт, що люди просто не можуть усвідомити, що конкретно і в яких кількостях кладуть в свої роти. Це призводить до поглинання сотень зайвих калорій та накопиченню зайвих кілограмів.

Перш за все, дієтологи радять ретельно контролювати регулярність харчування - пропуски прийомів їжі є сильними провокаторами збільшення апетиту. Також раціон повинен збагачуватися продуктами, багатими білками та складними вуглеводами. Важливу роль відіграє помірна кількість жирів, які допомагають контролювати рівень цукру в крові.

Особливу увагу раціону харчування потрібно приділяти в стресові періоди, так як емоційне напруження і вироблення кортизолу сприяють посиленню сприйнятливості мозку до голоду. Також відмінними способами перебороти підвищений апетит є жувальна гумка та рясне пиття. І щоб менше їсти, слід позитивно мислити та сприймати навколишній світ з оптимізмом.

У деяких випадках для нормалізації харчування і управління почуттям голоду досить поспати трохи більше часу, ніж зазвичай. Було доведено, що якщо людині недостатньо сну, то в його організмі починає збільшуватися вироблення гормону греліну та знижуватися вироблення лептину. Якщо в день кількість сну відповідає нормі, тобто становить 7 годин або більше, то ці гормони регулюються таким чином, що відзначається помітне зниження апетиту. Таким чином, сон можна розглядати як спосіб боротьби з переїданням.

У будь-якій справі важлива мотивація. Якщо стимул відсутній, то результат з'явиться дуже не скоро. Стимулом у боротьбі з апетитом і на шляху до стрункості можуть бути успіхи інших людей. Джерелом натхнення як способом боротьби з переїданням можуть бути ідеальні дівчата, що красуються на сторінках глянцевих журналів.

Після того як Ви знайдете джерело натхнення, Вам буде простіше регулювати відчуття голоду.

Не варто балувати себе потураннями і умовляннями на кшталт: «Раз вже настало свято, я можу собі це дозволити. Як-небудь схудну ». Таке потурання - прямий шлях до безконтрольного переїдання, а позбавлятися від зайвих кілограмів буде зовсім не так легко, як здається спочатку. Щоб не забувати про шкідливі калорії, носіть обтягуючі наряди - вони не дозволять розслабитися та вчасно просигналізує про загрозу «поповнення».