Значна частина змін, які вносяться до податкового законодавства, потребують безпосереднього доведення до платників податків, що сприяє підвищенню їх обізнаності.

Найпопулярнішою на сьогодні формою спілкування з платниками є проведення семінарів, під час яких можна отримати актуальну інформацію стосовного змін в податковому законодавстві, задати питання, що стосуються системи оподаткування, отримати практичну допомогу у вирішенні проблемних питань.

Адже активний діалог та налагодження партнерських відносин з платниками податків є пріоритетами у роботі органів фіскальної служби.

Зокрема, в ході останнього семінару учасникам ще раз нагадали про порядок заповнення податкових накладних та розрахунків коригування, ознайомили із змінами, які були внесенні до постанови щодо деяких питань електронного адміністрування податку на додану вартість, обговорили проблемні питання щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб окремих доходів тощо.

Тож ДПІ у м. Рівному задля інформованості платників проводить безкоштовні семінари для платників податків, зокрема: кожну другу середу – для юридичних осіб, кожну третю середу – для фізичних осіб. Охочі запрошуються у вказані дні на 10 годину до актової зали інспекції (м. Рівне , вул. Відінська, 8, 5 поверх).