Якщо сукня на одній жінці виглядає жахливо, то це не означає, що і вам така сукня не личитиме (хіба тільки це дійсно нікудишня сукня). А все тому, що кожна з нас має свою особливу фігуру. Які існують в природі типи жіночих фігур, і найголовніше - який одяг покликаний підкреслити переваги і приховати недоліки тієї чи іншої жіночої форми?

Є п'ять основних типів жіночої фігури, які найбільше зустрічаються у прекрасної половини людства.

1. Тип фігури - ГРУША



pic

Також відома як «ложка» (геометрично нагадує букву А). Жінки таких форм (а їх близько 15%) мають додаткову вагу в нижній частині тіла, в основному в області стегон і сідниць, їхня талія і бюст зазвичай доволі невеликі у об’ємі. Гомілки і руки - це їхні активи, вони завжди стрункі та підтягнуті. В цілому, характерними особливостями цього типу є короткі ноги (широкі ікри і щиколотки) та повні стегна. Жир відкладається на боках, сідницях і стегнах. Родова проблема - целюліт. Сутула спина підкреслює усі недоліки фігури, тому необхідно завжди тримати горду поставу.

Ідеальним гардеробом для верху у такому випадку можна вважати щільно сидячий одяг. Влітку потрібно неодмінно носити топи, які показують ваші виграшні частини тіла - руки та спину. Низ повинен бути темним, щоб приховувати широку нижню половину. Оберіть спідниці-трубки трохи вище коліна або спідниці прямого крою (буква А). Відмінним варіантом можуть стати темні джинси з високою талією, в які можна заправити блузку.

pic

2. Тип фігури - ПЕРЕВЕРНУТИЙ ТРИКУТНИК (V- форма)



pic

Плечі таких жінок ширші у розмірі, аніж стегна. Вони, як правило, мають пишний бюст, вузькі стегна і «плоску точку». Талія тонка, є схильність до набору ваги в області живота і верху тіла. Основний актив - гарні стрункі ноги.

Ключ до правильно підібраного гардеробу - збалансування широких плечей, грудей і спини з вузькою нижньою частиною тіла. Це досягається завдяки вибору одягу, який додає вигину стегнам і створює більш виразну лінію талії. Красиві ноги найкраще підкреслювати за допомогою спідниць різної довжини (але не занадто коротких).

pic

3. Тип фігури – БУКВА Н (ПРЯМОКУТНИК)



pic

Найбільш поширений тип жіночої фігури, яким володіє більше 45% жінок. Жінки цих форм мають спортивну статуру (хлоп'ячий зовнішній вигляд), розміри грудей, талії і стегон приблизно однакові. Плоскі сідниці - характерна риса цього типу. Такі дами мають високий рівень метаболізму і досить важко набирають вагу. Основний актив - стрункі і довгі ноги. Основні проблеми фігури – яскраво виражена "площина", рівність.

Основним ключиком в підборі гардеробу у цьому випадку є створення пропорційності верхньої і нижньої частин тіла з одночасним збільшенням талії. Якщо ви відноситесь до цього типу – сміло можете носити облягаючий одяг (наприклад, сукню трубчастого типу), а для створення талії додати темний широкий пояс. Аби сформувати більш пишний ефект - необхідно пропорційно додати об'єму верхній та нижній частинам тіла.



pic

4. Тип фігури – ПІСОЧНИЙ ГОДИННИК (форма вісімки, буква Х)

pic

Жінкам такої форми казково пощастило - природа до вас прихильна і щедро наділила найапетитнішими формами. Зазвичай форма «пісочний годинник» викликає бурхливе захоплення у чоловіків і чорну заздрість у жінок, які її не мають. Ріст і вага таких представниць знаходиться в належному співвідношенні. Бюст і стегна мають однаковий розмір, а співвідношення талії до стегон становить 0,7. Тіло має витончені вигини, а сідниці округлу форму. Верхня частина тіла пропорційна довжині ніг, які окрім цього вирізняються стрункістю. Втрата жирової тканини відбувається рівномірно по всіх частинах тіла.

Основним ключиком в підборі гардеробу є створення пропорційності верхньої і нижньої частин тіла з акцентом на талії. Широкі ремені поверх блуз і платтів є відмінним способом продемонструвати вашу талію. Привабливі ноги необхідно підкреслювати за допомогою спідниць різної довжини.



pic

5. Тип фігури – ЯБЛУКО (коло, овал)



pic

Представниці цих форм мають середній зріст, пишний бюст, вузькі стегна і досить плоскі сідниці. Вага переважно набирається у середній частині (живіт і талія), від того зовнішній вигляд нагадує овал. Талія є найширшою композиційної частиною. Найчастіше у жінок цих форм коротка шия і повне обличчя. Кращий актив - стрункі ноги.

Основним ключиком в підборі гардеробу є зняття акценту з живота і створення більш окресленої талії. Це досягається за рахунок вибору одягу, який додає вигини і повноту нижній частині і топи, які звужуються до талії. Ноги необхідно підкреслювати за рахунок спідниць середньої довжини.



pic

Джерело: ferrum-body.ru