Екстравагантні та оригінальні моделі жіночих туфель не стають хітами вуличної моди, доля приготувала їм зовсім іншу участь - «мати свій зоряний час на сцені або екрані», отримавши статус легенди моди у сучасному фешн-світі.

Відомий модний провокатор та геніальний англійський дизайнер жіночого одягу і взуття Лі Александро Маккуїн (17.03.1969 – 11.02.2010) створював неперевершені та незвичайні шедеври, був певного роду геніальним творцем особливого та незвичайного стилю, таким собі «хуліганом англійської моди». На створення речей, які часто виходили за межі встановлених у світі моди правил та обмежень, його в більшості випадків надихали красиві, разом з тим дивні та хворобливі фантазії і образи. Лі Александро Маккуїн присвячував свої колекції Джеку Потрошителю, «зґвалтуванню» Шотландії, рабам та душевнохворим, а також розстрілу сім'ї Романових. Проте, не дивлячись на усі ці чудернацькі творіння, він чотири рази ставав лауреатом премії «Британський дизайнер року», окрім цього був нагороджений Орденом Британської імперії. Серед його знаменитих клієнтів були модель Кейт Мосс, актриса Сара Джессіка - Паркер, співачки Бьорк, Ріанна та Леді Гага. Знаменитим Маккуїн став завдяки туфлям - «броненосцям», які були чимось схожі на цього представника тваринного світу.

pic

Просто важко уявити собі той факт, як моделі могли ходити на високих каблуках оригінальної авторської моделі від Маккуїна, які мали довжину 25 см. Після цього декотрі з них, разом із відомими критиками світу моди, охрестили таке творіння «суцільним кошмаром». Багато хто з подіумних зірок просто відмовлявся надягати «шедеври» легендарного дизайнера. Однією із небагатьох відомих представників світового бомонду, кому припали до душі «броненосці» Маккуїна стала зірка епатажу Леді Гага. Проте навіть вона не змогла носити витвір геніального англійського дивака у реальному житті – виключно на сцені та під час зйомок музичних кліпів. «Іноді люди знаходять мої речі - агресивними. Але я не бачу в цьому агресії. Я розглядаю це, як романтику, у співпраці з темною стороною особистості».

У лютому 2010 року Александр Маккуїн наклав на себе руки.

pic

Слава Маккуїна не залишила у спокої інших представників світових легенд відомих будинків моди – «DIOR» та «CHANEL». Варіант їхнього дизайну має каблук у вигляді револьверу, який на багатьох показах моди викликав у публіки легкий шок, здивування, а, можливо, і відразу. Але завдяки Мадонні, яка відразу оцінила креатив «CHANEL», туфлі саме з таким дизайном стали не просто популярними, а навіть дуже супермодними.

pic

До речі, найвищий каблук у світі, який зафіксувала книга рекордів Гінесса, досягає у довжині 43 см. Втім, як і багато інших дизайнерських творінь, ця модель так і залишилася виключно подіумним варіантом.

pic