11 листопада у читальному залі комунального закладу «Рівненська обласна наукова медична бібліотека» Рівненської обласної ради відбулася інформаційно-просвітницька акція «Цукровий діабет: знати, щоб попередити».

Захід організований спеціалістами медбібліотеки, фахівцями комунального закладу «Рівне нський обласний центр здоров`я» Рівне нської обласної ради та спеціалістами ендокринологічного відділення №2 Рівне нського спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення для студентів 3 курсу Рівне нського медичного коледжу.

Лікарі розповіли про механізми розвитку хвороби, способи профілактики, перші ознаки діабету. Цікавими були факти про цукор та воду і як вони впливають на організм та яку роль відіграють у розвитку діабету. Крім того лікар-ендокринолог Руслана Чериця поділилась досвідом медичних закладів Рівного у боротьбі з діабетом. Тему запобігання захворюванню на цукровий діабет та важливості його профілактики продовжила лікар-санолог обласного центру здоров’я Валентина Копель.

Спеціально для студентів працівники бібліотеки організували виставку медичної літератури «Цукровий діабет: знати – щоб попередити». Всім присутнім були роздані довідкові матеріали про профілактику ЦД, пам’ятки з основами здорового життя та інформація про сучасні послуги медичної бібліотеки.

Повідомляє прес-служба Рівне нської обласної ради.