[+ВІДЕО] Конфлікт між владою і торгівцями з вулиці Базарної сьогодні став силовим. Люди вкотре відмовились припинити там торгівлю, попри рішення міської влади та вимогу міліції. Останні у відповідь покликала на допомогу Беркут. Як результат - бійка, троє затриманих і мітинг під стінами міського відділку міліції.

"Торгували тут споконвіку - будемо й надалі. На те вона й Базарна" - це головний аргумент торівців. Кажуть, місця на інших ринках, які їм навзаєм виділила влада, є лише на папері. Утім розкласти товар на звичному місці сьогодні завадила міліція. Закінчилося все бійкою. Люди кажуть, їх не шкодували, били навіть ногами. Правоохоронці переконують, базарники почали першими. Трьох найагресивніших їм навіть довелося затримати. Після цього сутичка на Базарній переросла в мітинг на Пушкіна.

Бачити Зарічнюка забажав і депутат міськради Анатолій Чугуєвець. Захищати торгівців він приїхав просто з лікарняного ліжка. Вважає, людей затримали незаконно.

Сам пан Зарічнюк, начальник Рівне нського міськвідділу міліції, ситуацію бачить з іншого боку. І вважає базарний конфлікт політичним.

Довго затримувати затриманих в міськвідділі не будуть, запевняє Григорій Зарічнюк. Складуть протокол - і одразу відпустять. Однак, чи вдасться після цього позбутися мітингу під стінами міліції - невідомо. Торгівці, а це здебільшого жінки, налаштовані рішуче. Демонструють синці і обіцяють звернутися до прокуратури. Голосом народу став депутат.

Без службового розслідування цього інциденту не обійдеться - переконаний начальник міліції. А доки шукатимуть винних і компроміси, омріяне міською владою цивілізоване обличчя вулиці Базарної, схоже, знову під питанням.