Футбольний клуб «Реал Фарма» - один із наймолодших у Другій лізі чемпіонату України. Заснований у 2000-му році. Тоді команда називалася «Лімед Покровське» і виступала у чемпіонаті Одеси серед аматорських колективів. Першим тренером команди був її нинішній президент Микола Лиховидов.

Королівська приставка «Реал» у назві клубу з’явилася у 2001-му – від назви фармацевтичної фірми президента. Своє нинішнє ім’я, «Реал Фарма», клуб отримав у 2005-му. І вже за рік вперше у своїй історії став чемпіоном Одеси. Ще за три роки команда стала володарем Кубка міста з футболу.

У березні 2011-го «Реал Фарма» отримав статус професійного клубу і переїхав з Одеси до Южного. Вже у квітні клуб стартував у чемпіонаті України серед аматорів. На першому груповому етапі «Реал» здобув сім перемог у десяти поєдинках, втім вже влітку знявся із розіграшу змагань і заявився до Другої ліги ПФЛ.

Перший сезон серед професіоналів «Реал Фарма» провів доволі успішно, фінішувавши сьомим з-поміж чотирнадцяти колективів ліги. Втім, команда не радувала стабільністю: після перемог (як у матчі зі «СКАД-Ялпуг» - 5:0), траплялися і поразки (0:8 - у матчі з «Енергією»).

У сезоні 2012-2013 «Реал Фарма» став клубом-парадоксом. Свої домашні поєдинки команда проводила вже в Овідіополі, за документами тим не менше залишаючись южненською. Це не завадило «фармацевтам» знову фінішувати у середині турнірної таблиці – на шостій позиції.

У сезоні 2013-2014 клуб таки змінив прописку і юридично. Команда знову завершила чемпіонат точно у середині турнірної таблиці – на одинадцятій позиції з-поміж 19-ти колективів. Цього разу теж не обійшлося без серйозних спадів. Упродовж сезону «Реал» встиг програти з рахунком – 0:6 «Гірнику» з Кривого Рогу та – 1:7 «Гірнику-Спорт» з Комсомольська.

Найуспішнішим у Другій лізі для «Реала» став минулий сезон. Команда фінішувала четвертою, лише на шість очок відставши від зони плей-офф.

Перед стартом нинішнього сезону на «фармацевтів» знову чекав переїзд. Клуб втретє в історії змінив прописку, переїхавши з Овідіополя до Одеси. Домашні матчі чемпіонату команда проводить на стадіоні «Іван». Хоча, ще наприкінці серпня президент клубу Микола Лиховидов оголосив про переїзд команди з «Івана» на більш зручний для вболівальників із логістичної точки зору одеський «Спартак».

До слова, вболівальників «Реала Фарми» в Одесі – небагато. Середня відвідуваність домашніх матчів – найнижча у Другій лізі, усього 260 глядачів.

Найбільшу увагу у складі «фармацевтів» привертає найбільш віковий футболіст – граючий президент клубу – Микола Лиховидов. У січні йому виповниться 50, втім у нинішньому сезоні півзахисник п’ять разів виходив на футбольне поле у чемпіонаті України. Щоправда, лише на заміну і на заключні хвилини гри.

Наймолодший футболіст команди – син Миколи Лиховидова – Андрій. Наприкінці місяця йому виповниться шістнадцять.

Зірка команди – тридцятиоднорічний голкіпер Євген Ширяєв. Свого часу він відіграв 15 матчів за українську молодіжку. Також захищав ворота одеського «Чорноморця», кіровоградської «Зірки», чернігівської «Десни». Один сезон Євген провів навіть у чемпіонаті Казахстану за «Кайсар» із Кизилорди. Втім, жодного офіційного матчу за цей клуб він так і не зіграв.

Ще один досвідчений футболіст – Антон Хромих. Півзахисник відомий своїми виступами за «Чорноморець» (Вища ліга чемпіонату України), «Миколаїв», «Геліос» і алчевську «Сталь». Минулий сезон Антон Хромих провів у складі білоруського «Нафтана».

Як і у попередніх сезонах, нині «Реал Фарма» перебуває у середині турнірної таблиці. Вже у нинішньому чемпіонаті клуб узагалі міг знятися з розіграшу змагань. Принаймні, таку гучну заяву зробив президент «фармацевтів» після домашньої поразки від «Колоса» з Ковалівки. Нагадаємо у тій грі у ворота «Реала» призначили два пенальті, а матч завершився поразкою одеситів – 1:2.

У матчах з «Вересом» «Реал Фарма» ніколи не зустрічався. А нинішній візит до Рівного стане першим в історії клубу з Одещини.

Представляємо суперника: «Реал Фарма» (Одеса)Футбольний клуб «Реал Фарма» - один із наймолодших у Другій лізі чемпіонат...

Posted by Народний Клуб "Верес" Рівне on 16 жовтня 2015 р.

Про це повідомили у інформаційній службі НК "Верес"