Флорбол - це новий вид спорту, подібний до хокею, але без льоду і ковзанів, а замість шайби - м'яч.

У чемпіонаті взяло участь 5 команд з Рівного, Луцька та Новограду. Першість виборола команда гостей з Луцька "Айсберг". Рівняни зайняли призові друге та третє місця.

10 жовтня відбувся тільки перший тур змагань, другий - у листопаді. Фінал у пройде Луцьку в грудні. Там візьме участь 10 команд із Західної та Центральної України.

"Ціль наших змагань - через спорт виховувати здорове покоління людей з християнськими цінностями, - розповідає тренер однієї з команд Андрій Іванюк. - У Рівному існує 4 команди по флорболу, 3 з них є християнськими. Сама гра стрімко набирає популярності в Україні, це є альтернатива хокею. В минулому році наша команда виграла кубок цієї ліги, тому тур проходить в місті Рівне ".

Під час гри у флорбол на полі в кожній команді присутні 5 польових гравців і один воротар. Контролювати м’яч дозволяється лише ключкою, яка є у всіх польових гравців. Ногою дозволяється зупиняти м’яч, але не наносити удари по воротах. В ході гри дозволяється необмежена кількість замін, які можна проводити, не зупиняючи гру. Тривалість гри - 3 періоди по 20 хв. Перерва між періодами триває 10 хвилин. У деяких випадках третій період у флорболі не грається.

pic

pic

pic