Сьогодні, 3 жовтня, НК «Верес» грає проти лідера чемпіонату Другої ліги – «Колоса» із Ковалівки, що на Київщині.

Клуб з’явився на світ усього три роки тому, у 2012-му. Як і «Мир» із Горностаївки (який «Верес» вже успішно обігрував), «Колос» - дітище агробізнесу.

Свій перший сезон «Колос» відіграв у першості Київської області, одразу завоювавши звання чемпіона. Свій успіх команда повторила і у двох наступних сезонах. За цей час «Колос» також встиг одного разу виграти Кубок і ще тричі – Суперкубок Київської Восени минулого року «Колос» вперше серйозно заявив про себе на всеукраїнському рівні. Команда стала третьою у чемпіонаті України серед аматорських колективів. На груповому етапі фінального раунду змагань «Колос» став другим, пропустивши поперед себе винниківський «Рух». Останній у підсумку і став чемпіоном.

Цікаво, що і нинішній сезон «Колос» розпочинав, як аматорський колектив. Ще навесні команда з Ковалівки впевнено перемогла у першому етапі чемпіонату України серед аматорів. А згодом, вже у другому груповому етапі встиг зіграти із оржівським «ОДЕКом». Матч у Ковалівці завершився перемогою господарів – 3:1. Буквально за два тижні потому «Колос» отримав статус команди майстрів і знявся з розіграшу змагань. Розпочавши сезон ще у квітні у якості аматорів, футболісти «Колоса» створили справжній фурор вже у чемпіонаті Другої ліги, що стартував у серпні. У дев’яти перших матчах на професіональному рівні команда з Ковалівки виграла сім разів. Ще двічі – зіграла унічию.

І лише минулого тижня «Колос» доволі несподівано оступився, програвши вдома «Скалі» - 0:3. Але, як би там не було, до Рівного «Колос» завітає у якості одноосібного лідера чемпіонату.

Окрім форсованої (у порівнянні з більшістю інших клубів ліги) підготовки до сезону, причиною успіху є і тренерські ідеї Руслана Костишина. Екс-гравець столичних ЦСКА та «Арсенала», дніпропетровського «Дніпра», «Кривбаса» та «Нафтовика» з Охтирки прийшов до «Колоса» влітку 2013-го у якості футболіста. А вже за півроку – очолив команду.

Одним із ключових гравців «Колоса» є тридцятишестирічний ветеран і капітан команди Сергій Козир. Свого часу він пограв за київську «Оболонь», бориспільський «Борисфен», івано-франківське «Прикарпаття», одеський «Чорноморець» та «Черкаський Дніпро». В активі півзахисника – сорок чотири матчі на рівні Вищої ліги чемпіонату України. У них він встиг забити чотири голи. У нинішньому сезоні Сергій без замін відіграв десять із десяти матчів «Колоса» у чемпіонаті Другої ліги.

Виступають за ковалівський «Колос» й інші досвідчені футболісти, що понюхали пороху Прем’єр-ліги та Першої ліги: Іван Кривошеєнко («Металург» Донецьк, «Іллічівець», «Ворскла»), Єгор Лугачов («Спартак» Москва, «Арсенал» Київ, ФК «Полтава»), а також – Олександр Поздєєв («Арсенал» Київ, ЦСКА Київ, «Прикарпаття» Івано-Франківськ). До слова, останній один сезон провів і у складі «Вереса». У чемпіонаті 2009-2010 Олександр Поздєєв переїхав до Рівного разом з іншими футболістами розформованого столичного ЦСКА. За «Верес» він відіграв вісім поєдинків.

Ще один ключовий гравець нинішнього «Колоса» – Олександр Бондаренко. Нападнику - двадцять шість. Він встиг пограти за вінницьку «Ниву» та дубль «Оболоні», коли той виступав у Другій лізі. За основу «пивоварів» у Першій лізі Олександр провів усього один поєдинок. У нинішньому сезоні Олександр Бондаренко нарешті знайшов свою гру. За команду з Ковалівки він вже забив вісім голів.

Особиста зустріч у Рівному і для «Вереса» і для «Колоса» безперечно буде «битвою за шість очок». Адже у разі перемоги команда з Ковалівки закріпить своє лідерство. Рівняни ж теж не збираються впускати шанс вперше у чемпіонаті захопити першу позицію в турнірній таблиці. Зробити це буде непросто. Адже до матчу проти «Колоса» «Верес» знову підходить із кадровими втратами. Через перебір карток гру пропустять капітан команди Микола Жовтюк та Борис Орловський.

Про це повідомляє інформаційна служба НК "Верес"