Весільні фото - це часточка емоцій, які залишаться у пам'яті наречених та гостей на все життя. Для мене це не просто фотокартки з РАЦСУ, а перші знімки подружнього життя. Моменти, які закарбуються назавжди. Сльози щастя, хвилюючі моменти, безліч емоцій, які супроводжуватимуться впродовж всього дня будуть відображені на фото. В першу чергу це залежить саме від обраного фотографа.

На мою думку, потрібно задіяти професійного фотографа, який би не прогавив найкращі моменти. Щоб потім із задоволенням переглядати фотокартки і поринати у спогади прекрасного дня.

У нашому місті багато фотографів, які видають свої роботи найкращими. Тому важко визначитись, хто із такого чисельного списку є справжнім професіоналом. Нам пощастило, що маємо хорошого друга, який займається фотозйомками. Саме він буде нашим весільним фотографом. Вже неодноразово він робив нам фотосесії, і роботи були професійними. Тож, тепер ми сміливо замовляємо його у якості нашого весільного фотографа. Звісно, можна мати багато друзів фотографів, які зможуть зробити фотозйомку безкоштовною або із суттєвою знижкою. Втім, це ще не означає, що якість буде хорошою. Тому перш ніж запрошувати друга-фотографа на весілля, перегляньте його роботи. Якщо вам сподобались фотографії і ви впевнені, що він зможе висвітлити задумане, то вперед.

Якщо ви не маєте такого хорошого друга-фотографа, то можна знайти в інтернеті претендентів на цю місію. Там ви зможете переглянути всі роботи, а також домовитись про зустріч і обговорити все особисто.

Після першої зустрічі із фотографом ми порадились, де краще зробити фотосесію. Переглянувши кілька варіантів, вирішили організувати прогулянку за містом, на природі. Хочете сказати "Ось тепер додалось ще одне хвилювання - аби не було дощу"? Та ні, ми передбачили і таку ситуацію, якщо буде дощ та холод - фотосесія проводитиметься у приміщені (якась затишна кав'ярня, або ж місцевий театр). Тож за будь-якої погоди все буде гаразд.

Щоб заощадити, можна скористатися послугами фотографа не на повний день. Тобто фотограф присутній на вашому весіллі до певного моменту: після першого танцю, до перших конкурсів; або ж можна замовити фотографа тільки на прогулянку. Ціна буде значно меншою.

Весільний відеооператор - це також не менш важлива місія. Ця людина має співпрацювати з фотографом, розуміти всі тонкощі та бути професіоналом своєї справи. От з вибором весільного оператора ми добряче намучились. Довго не могли обрати не тільки тому, що не подобались якісь моменти його роботи, а й тому, що ціни "космічні". Нам пропонували послуги двох відеооператорів на весілля, щоб все було якнайкраще. Та, коли я дізналася, що ціна коливатиметься від 6-10 тисяч і це тільки 2-3 години весільного відео + 3-хвилинний кліп, це мене трішки збентежило. Тобто за цілий день зйомки вибереться лише 1-2 год у кращому випадку 3 години відеозйомки. Що ж можна вмістити у цей час? Буде дуже прикро, якщо якийсь важливий момент упустять, а те, чого не хочеш - буде. Тому ліпше одразу обговорити всі деталі з оператором, щоб потім не було скарг та нарікань у його бік. Зустрічалися з багатьма операторами та все знаходили певні недоліки. В основному це були фінансові нюанси. Деякі оператори завищують свої послуги суттєво. От як можна працювати у даній сфері близько року і за свої послуги брати понад 8 тисяч і це при тому, що роботи на початковому рівні? Звісно я суджу зі свого боку, не як професіонал, проте можна знайти шахраїв навіть тут. Добре, коли є друзі, знайомі, які можуть порадити професіонала. Не варто забувати, що це влетить у копійку.

Втім, є спосіб заощадити. Можна скористатися послугами відеооператора і фотографа одночасно. Є люди, які працюють парами - оператор і фотограф. Ціна, відповідно, буде значно менша. Перевагою є те, що вони співпрацюють разом, тому розуміють один одного якнайкраще.

Та є пари, які відмовляються від послуг відеооператора, так як вважають, що це зайві витрати. Проте, на мою думку, таку подію потрібно залишити не тільки у пам'яті, а й на фото, відео.