Команда «Барса», що виступає зараз у Другій лізі чемпіонату України – це лише вершина айсберга під назвою «Футбольний центр «Барса».

Про суперника рівнян детально розповіли на сайті Рівне нського народного Клубу "Верес".

Ця дитячо-юнацька футбольна школа запрацювала у Сумах у 2012-му році і була створена на базі СДЮШОР «Зміна». Певно, мало хто з рівненських вболівальників футболу знає, що випускниками саме цієї «Зміни» у різні роки були: гравець збірної України та столичного «Динамо» Олег Гусєв, нападник полтавської «Ворскли» Антон Шиндер, воротар дніпродзержинської «Сталі» Олександр Бандура, чотириразовий чемпіон Росії у складі московського «Спартака», екс-гравець леверкузенського «Баєра» Артем Безродний.

Сумський обласний дитячо-юнацький футбольний центр «Барса» створено, до слова, у рамках Програми розвитку футболу в Сумській області. Нині це комплекс із чотирма футбольними полями, спортзалом та фітнес-центром, де безкоштовно займається майже тисяча дітей різного віку. Крім того, у Центрі вже діє програма безкоштовного навчання тренерів, за підсумком якої останні отримують дипломи категорії «С».

Дотепер перемоги «Барси» асоціювалися лише з дитячими та юнацькими змаганнями. Так, в активі сумчан перемога на шкільному Євро-2012. І лише у нинішньому сезоні Центр отримав вершину своєї футбольної піраміди – команду майстрів, в якій набувають досвіду молоді вихованці спортивної школи.

Зараз «Барса» - наймолодший колектив Другої ліги. Середній вік команди – 20 років. Найстаршому із футболістів сумського клубу, воротарю і капітану команди Івану Фельде - двадцять сім. Наймолодшому, півзахиснику Віктору Опаренку – нещодавно виповнилося вісімнадцять.

Молодість, як виявилося, не завада для досягнення результату. «Барса» у першому ж сезоні стала міцним середняком Другої ліги. Найімовірніше, у Рівному команда не зраджуватиме своєму ігровому стилю і намагатиметься демонструвати швидкісний і динамічний футбол. Рівнянам же варто пам’ятати, що «Барса» вкрай нестабільно виступає на виїзді. І за приклад брати гру проти сумчан «Колоса» із Ковалівки, який наприкінці серпня переміг «Барсу» з рахунком – 7:0.

Не можна не згадати і той факт, що нинішній головний тренер «Барси» Володимир Богач у сезоні 1994-1995 рр. виступав у складі рівненського «Вереса». За рівнян у Вищій лізі чемпіонату України він зіграв 10 матчів, в яких забив три голи. Тож «Авангард» - нечужа арена для наставника сумчан.

Нагадаємо, що вже сьогодні, 19 вересня, відбудеться футбольний поєдинок другої ліги Чемпіонату України із футболу між командами ФК "Верес" (Рівне ) та ФК "Барса" (Суми)! Початок трансляції о 15-45!

Трансляцію матчу можна переглянути у прямому ефірі нашого телеканалу та на сайті Rivne1.tv.