У «Розминки від чемпіона» завершилися літні канікули. Вона знову повертається на спортивні майданчики та спортзали шкіл Рівненщини.

Учні загальноосвітніх закладів Рівне нщини вже четвертий навчальний рік поспіль матимуть можливість зустрітися  з відомими спортсменами у своїх рідних шкільних стінах.

Майстер-класи з видів спорту, показові виступи спортсменів, естафети та конкурси за їх участю пожвавлять уроки фізкультури. А можливість сфотографуватися зі спортсменом, отримати від нього автограф та відповіді на запитання зроблять їх цікавими та пам'ятними. Організатори цього спортивно-масового заходу переконані, що найкращим стимулом до занять спортом є особистий приклад людей, які досягли у ньому вагомих здобутків, та живе спілкування дітей з ними. Тому запланували його проведення в усіх районах та містах обласного підпорядкування. Особливий акцент, як і в попередні роки, зроблено на школах сільської глибинки, учні яких не надто часто мають можливість поспілкуватися з відомими спортсменами.



pic

Тож, новий навчальний рік «Розминка від чемпіона» розпочала у селі Карпилівка Сарненського району. На урок фізкультури до тутешніх школярів завітав майстер спорту України зі стрільби з лука Іван Мазепа.

Зустріч видалася цікавою і змістовною. Готуючись до неї учні провели конкурс малюнка на спортивну тематику. Його переможцям гість вручив призи від Відділення НОК України у Рівне нській області.

Спортсмен захоплююче розповів дітям історію становлення стрільби з лука, як виду спорту, його розвиток в Україні і, зокрема, на Рівне нщині .



pic

Школярі дізналися, що сучасний спортивний лук – це складна конструкція, що поєднує у собі багатовіковий досвід людства і найновітніші технології.

Проте, щоб досягти успіху, лучник повинен завжди бути у добрій фізичній формі. Тому розминка під керівництвом гостя була досить інтенсивною.



pic

Після неї всі охочі мали можливість спробувати влучити у ціль з тренувального лука. Звичайно ж, не всім це вдалося одразу. Важливо те, що ті, у кого виникло бажання продовжити тренування, мають реальну можливість його здійснити, адже відділення стрільби з лука, яке очолює Іван Мазепа, діє у Сарненській дитячо-юнацькій спортивній школі.

Наступний тур «Розминки від чемпіона» пройде у школі села Вовчиці Зарічненського району.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нського обласного центру фізичного здоров'я "Спорт для всіх".