Після того, як ми замовили заклад, зітхнули з полегшенням - ніби всі труднощі позаду. Проте ми помилялись, адже все тільки починається... Церемонія шлюбу, декорування зали, вибір весільних каблучок, одяг нареченої та нареченого, весільний кортеж та інше у наступні місяці підготовки до весілля не даватимуть вам спокою. Тому все потрібно продумати, до найменших деталей.

Одразу як ми визначились із закладом для святкування весілля, пішли подавати заяву до РАЦСу. Можливо у вас виникне запитання "чому бронювання закладу випереджає офіційну реєстрацію шлюбу?". Одразу відповідаю, що замовляли заклад за 5 місяців до весілля, тому наша дата точно мала би бути вільною у РАЦСі. Втім, не раджу так ризикувати, адже можуть виникнути непередбачувані ситуації. А ще краще не відкладати все на потім, адже знову ж таки ваша дата може бути заброньована. Проте не всім до вподоби весільна церемонія у традиційному РАЦСі, можна вигадати щось цікавіше, до прикладу - виїзна церемонія.

Читайте також: Моє весілля. На що звертаємо увагу під час вибору місця святкування?

Але що ж обрати офіційну церемонію шлюбу у РАЦСі чи виїзну церемонію? Щоб зробити правильний вибір, я вирішила визначити всі переваги та недоліки двох варіантів.

РАЦС

Переваги: -урочиста музика; -традиційність; -несприятлива погода ніяк не вплине на проведення церемонії; -дешево.

Недоліки: -офіційність; -шаблонність та традиційність привітання; -не завжди красивий інтер’єр; -затрачається багато часу на дорогу; -незручності гостям; -черги; -відсутність весільного декору.

Порада: якщо все-таки спланували проводити реєстрацію шлюбу саме у РАЦСі, то якнайшвидше подайте заяву, щоб ваша дата була заброньована за вами. Окрім того ви повинні заплатити державне мито у розмірі 0,85 грн. Проте майте на увазі, що окрім вас у цей день вступати у шлюб будете не тільки ви, а ще до десятка пар. Тому не варто запізнюватись на церемонію, адже можна прогавити свою чергу. Знаючи мою надмірну пунктуальність, то ми будемо на "місці призначення" ще за годину до початку реєстрації.



pic

Виїзна церемонія

Якщо ви хочете, щоб ваше весілля було схоже на сюжет із кінофільму, тоді виїзна церемонія саме для вас. Сміливо використовуйте свою фантазію та креативність у декоруванні: просто неба, килимова доріжка, арка із квітів, берег моря та все чого душа забажає. Втім, виїзну церемонію можна провести і у самому закладі.

Переваги: -індивідуальність; -оригінальність; -відсутнісьть однотипної привітальної текстівки; -стилізація весільної церемонії на ваш смак; -музика на ваш смак; -відсутність черг.

Недоліки: -додаткові витрати; -займає багато часу для підготовки; -несприятлива погода може все зіпсувати (якщо церемонія просто неба).

Читайте також: Моє весілля. Вибираємо дату весілля

Отож, зваживши всі "за" та "проти" вирішили зробити церемонію на березі озера за містом. Все спланували, домовились із організаторами, витратили багато часу, сил та коштів. Проте погода "зробила нам подарунок": дощ, вітер, холод. Невже всі наші старання виявились марними? Близько 5-ти місяців вибиралися декорації, квіти, арки та все дарма. Залишити все як є і надіятись на хорошу погоду - ризиковано. Тож тепер доводиться змінювати все в останні дні... Звісно, дуже шкода, що все так сталося. Проте, на щастя, у нашому ресторані простора зала, тому церемонія буде не гірша, аніж було заплановано.

Порада: перед тим, як продумувати сценарій вашої виїзної церемонії, варто знати, що погода не підлаштовується під ваші плани і може все зіпсувати. Втім ризикувати чи ні - ваша справа...