Щоб мати красиву шкіру обличчя, необхідно належним чином дбати про неї. У своєму прагненні довести шкіру до ідеального стану, деякі жінки вдаються до надмірних заходів, завдаючи в результаті більше шкоди для своєї шкіри, ніж користі. Спробуємо розібратися з поширеними переконаннями, які працюють проти жіночої краси.

1.Відмова від сонцезахисних засобів

Багато жінок у зрілому віці починає помічати, що необхідно користуватися сонцезахисними засобами. Практично всі випадки, коли вони не були захищені від інтенсивних променів - зараз виходять назовні. На даний момент, існує безліч різних кремів, які захищають шкіру обличчя від сонця. Тому, захищайтеся, якщо не хочете після 35-ти мати виражені зморшки та пігментні плями.

pic 2.Використання занадто великої кількості косметичних засобів

Намагаючись якомога швидше позбутися недоречних прищів, багато хто використовує цілий арсенал косметичних засобів – різних марок, ліній, з різними складами і, що найбільш шкідливо для шкіри, – абсолютно різних по дії й нерідко непоєднуваних за формулами. Як наслідок - шкіра стає гіперчутливою, її захисні функції серйозно порушуються, запалення посилюється, бактерії починають розмножуватися більш активно, можуть виникнути порушення пігментації.

pic 3.Недостатнє зволоження

Якщо ваша шкіра буває сухою, іноді лущиться, то не варто цього недооцінювати. Це вірний знак того, що шкіра потребує додаткового зволоження. Допоможіть їй у цьому. Краще зволожуйте там, де лущення помітно. Намазувати кремом все обличчя ні до чого - часто зволожити потрібно лише проблемні ділянки, нехай решта шкіра не навантажується кремом, поки вона відмінно справляється з балансом жирності.

pic 4.Недостатнє споживання води

Шкіра повинна насичуватися вологою постійно, і не тільки з допомогою зовнішніх зволожувачів. Обов'язково потрібно давати шкірі вологу разом з тим, що ви п'єте. Як тільки ви починаєте багато пити - ви відразу бачите, як шкіра стає іншою! Це відзначає кожна жінка, яка збільшує кількість випитої в день води.

pic 5.Самостійна боротьба з прищами

Чому цього не можна робити, дерматологами сказано багато. Позбутися прищів таким чином не вийде, а от занести або рознести інфекцію можна запросто. До того ж така самостійна «чистка» неминуче травмує шкіру і сприяє збільшенню пор.

pic