Коли в молодій сім'ї вже хочуть появи на світ дитини, то, як правило, мова заходить про правильну підготовку до зачаття. Не всі молоді пари знають, що потрібно для цього робити. Отже, давайте розберемося, чи потрібні в процесі планування дитини вітаміни і які з них необхідно приймати майбутньому татові. Чи потрібні вітаміни для майбутніх батьків.

Лікарі радять майбутнім батькам підготовку до зачаття починати за 6 місяців до нього. І навіть якщо ви себе добре відчуваєте, то з народженням всередині вас маленького життя мікроелементи і вітаміни будуть потрібні вам подвійно. Недостатня їх кількість для двох може призвести до авітамінозу і проблем зі здоров'ям. У період планування вагітності вітаміни сприяють підготовці організму до перших днів внутрішньоутробного життя дитини, створюють сприятливий грунт для його виношування. І, звичайно ж, в цей час вживати вітаміни повинна не тільки майбутня мама, але й тато теж. Адже він бере участь в зачатті малюка. Міцне здоров'я майбутнього батька - це і міцне здоров'я дитини в перспективі. Отже, для початку майбутні батьки повинні пройти медичне обстеження та проконсультуватися з лікарем з приводу прийому вітамінів. Він призначає ті препарати, які будуть корисні саме вам для підготовки організму до майбутньої вагітності.

Вітаміни для майбутніх татусів.

При плануванні дитини чоловікові потрібні вітаміни для нормалізації роботи репродуктивної системи. Вони зроблять його організм міцніше і здоровіше. Важливо, щоб в його раціоні були три головних речовини для дозрівання здорових сперматозоїдів. Це L-карнітин, вітамін Е і цинк. L-карнітин давно лідирує в рейтингу засобів для лікування чоловічого безпліддя. Він сприяє рухливості сперматозоїдів, допомагає їх дозріванню. Цинк стимулює вироблення тестостерону. Недолік цинку - це зменшення кількості сперматозоїдів і погіршення їх якості. На якість сперми впливає і вітамін Е. Від нього залежить життєздатність і рухливість сперматозоїдів. При нестачі цього вітаміну відсоток незрілих сперматозоїдів занадто високий і відповідно низькі шанси на зачаття. Всі ці три речовини є в продуктах харчування. Але утримуються вони в малій кількості. Наприклад, для необхідної кількості L-карнітину потрібно щодня з'їдати один кілограм яловичини. Навряд чи це реально. Тому потрібно вживати спеціальні комплексні вітаміни для майбутніх батьків. Адже батько відповідає за здоров'я майбутнього малюка точно так само, як і його мама. Отже, відповідальне ставлення до появи в сім'ї дитини, планування вагітності і прийом вітамінів допоможе вам народити здорового, міцного і розумного малюка.

Успіхів Вам!!!

pic