Кожна красуня хоч раз в житті опікалася приладами для укладання волосся. Згадайте відчуття: спочатку біль, потім вже рубець, а якщо лікувати опік неправильно, то шрам від нього може залишитися на все життя. Одна справа, якщо рубець розташований на непримітному місці, яке можна прикрити одягом, і він вам не доставляє ніякого дискомфорту. І зовсім інша коли шрами утворюються на помітних частинах тіла.

На жаль, навіть незначний опік залишає після себе слід. Одна справа, якщо рубець розташований на непримітному місці, а зовсім інша, коли утворюються шрами на помітних частинах тіла.

Щоб не залишити шрами після опіків, необхідно почати лікування якомога швидше. Зробити це можна за допомогою засобів народної медицини. Один з методів, це накласти на свіжий поверхневий опік терту сиру картоплю або пов'язку з алое. Перш за все, таке лікування, усуне біль, сприяє регенерації тканин та перешкоджає утворенню рубців і плям.

Також, ефективне лікування слідів від опіку можливо за допомогою різних мазей та кремів. Єдина умова: використовувати їх можна лише тоді, коли рана повністю зажила. Перш за все, тривалість лікування залежить від площі та глибини опіку. Для загоєння рубців потрібно не менше одного-двох місяців.

Якщо опіком були пошкоджені глибокі шари шкіри, самостійно впоратися зі слідами від опіків за допомогою наведених засобів вам, можливо, і не вдасться. В цьому випадку зверніться до дерматолога, який призначить необхідне вам обстеження і направить на процедури.