Незважаючи на те, що в Радянському Союзі був величезний дефіцит косметики, все-таки жінки зуміли виглядати красиво та доглянутою. Хоча абсолютно всі модниці того нелегкого часу із захватом мріяли про пудру Lancome та помаду від Dior.

Туш для брів та вій

Так звана "Ленінградська" туш була в косметичному арсеналі у кожної дівчини. Перед застосуванням її потрібно було зволожити, тому багато хто в неї просто плював. А найвідчайдушніші перед тим, як нанести туш, підкручували вії гарячою ложкою.

pic

Лак для волосся

Пишна зачіска була одним із головних трендів того часу. Для створення цього дива перукарського мистецтва використовувався лак для волосся "Прелесть". Цей лак дійсно фіксував, та так, що кучері могли триматися три дні. Були, звичайно, і недоліки: липкість, ефект "пластикового волосся" і вельми специфічний запах.

pic

Пудра "Ленінградська"

Така пудра мала специфічний солодкуватий запах. Випускалися пудри для різного типу шкіри. Наприклад, пудра «Ленінградська» була для нормальної і жирної шкіри. А деякі радянські жінки, щоб зробити тон обличчя рівним, навіть використовували тальк та зубний порошок.

pic

Тональний крем "Балет"

Крем лягав щільною плівкою, шкіра під ним не дихала, ні про яку легкість текстури ніхто навіть не мріяв. Тому маскували недоліки саме "Балетом" найбільш сміливі та винахідливі жінки.

pic

Лак для нігтів Kiki

У середині 80-х з'явилися блискучі лаки неймовірних відтінків марки Kikі. Якість яких була, відверто кажучи, жахлива, нігті від них псувалися, але краса потребує жертв. Тому справжні модниці обожнювали Kiki.

pic