Днями у Чернігові відбувся фінал Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги». Козаки з Рівненщини Борис Вусатий та Юрій Члек загалом посіли 5 місце з 16 команд.

– Проте, й п’ятий результат слід розцінювати як успіх, адже торік рівненська команда мала значно скромніші досягнення, – повідомили у Обласному центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».



pic

Учасники фестивалю змагалися у естафеті «Чумаки», де треба було завантажити воза, перенісши вісім мішків вагою 40 кілограмів. Також перетягували линву (конкурс «Козацька вдача»), піднімали на прямі руки 70-кілограмовий стовбур у конкурсі «Колода». У конкурсі «Козацька засіка» потрібно було 200-кілограмову колоду якомога швидше перемістити почергово через чотири перешкоди, висота яких щоразу збільшувалася.



pic

Переможцями цьогорічного фіналу «Козацьких розваг» стали козаки з Донеччини, друге місце вибороли волиняни, третє – дісталося закарпатцям. Лише на одне очко у загальному заліку випередити наших атлетів вдалося представникам Харківщини.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради