Під такою назвою у "Літературному музеї Уласа Самчука", який є відділом комунального закладу "Рівненський обласний краєзнавчий музей" Рівненської обласної ради, відбувся вечір української пісні та романсу.

У вечорі взяли участь лауреати міжнародних конкурсів - заслужений працівник культури України Галина Швидків (сопрано), заслужений артист України Микола Швидків (баритон), Дмитро Мазур (баян), концертмейстер Інна Скороходько.

У далекі 40-ві роки минулого століття біля фортепіано, що знаходилося у рівненському помешканні Уласа Самчука, а нині експонується в музеї, збиралося багато відомих людей: Степан Скрипник, Анатоль Демо-Довгопільський, Олег Ольжич, Іван Кавалерідзе, Харитя Кононенко та інші. На ньому грала незабутня Олена Теліга.

Нині це фортепіано зібрало біля себе інтелігенцію міста, яка завітала до музею на вечір української пісні та романсу. Звучала старовинна та сучасна українська вокальна музика, світова популярна музична класика.

Вечір було організовано музеєм спільно з кафедрою пісенно-хорової практики та постановки голосу музично-педагогічного факультету Рівне нського державного гуманітарного університету.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради