Існує чимало кімнатних рослин, які можуть нашкодити як вашим дітям так і домашнім вихованцям. Які кімнатні рослини небезпечні для дітей і домашніх тварин?

 Деякі кімнатні рослини, вельми привабливі на вигляд, проте можуть нести загрозу для дітей, домашніх тварин і навіть птахів. Так, через недогляд батьків дитина може зірвати листок з яскравої кімнатної рослини і з'їсть його. У кращому випадку все обійдеться невеликим розладом кишечника. Але часом квіти містять в своєму корінні отруйні речовини. Потрапивши в організм дитини, а також в шлунок, припустимо, цуцика, вони можуть викликати незворотні наслідки. Тому обов'язково потрібно знати, яку небезпеку кімнатні рослини можуть представляти для домочадців.

Читайте також: Секрети вирощування полуниці: як отримати великий урожай

Наприклад, молочай, схожий на маленьку пальму, завжди привертає увагу. Кажуть, він нібито надає квартирі особливого шарму. Але ця наївність часом обертається справжнім лихом для дітей і домашніх вихованців. Отруйний сік і насіння, потрапивши на шкіру, викликають опіки. Навіть одна крапля, ненавмисно бризнувши в очі, здатна викликати тимчасову сліпоту.

Диффенбахія така красива, що зачарує будь-яку господиню. І остання, не знаючи про небезпеку цієї рослини, може поставити її на саме видне місце. Однак привабливість диффенбахії поєднується з вираженими отруйними властивостями її зелених паростків. Досить, наприклад, кілька крапель, які потраплять в рот домашньої кішки, щоб вона загинула.

Примула, що має яскраві і різні відтінки кольорів, через байдужість батьків часто прикрашає дитячі кімнати. Хоча їм варто було б, напевно, заглянути в спеціальний довідник, де описано, наскільки отруйна ця рослина. Під час цвітіння примули стають небезпечними навіть волоски листя. Від одного дотику у дитини може з'явитися сильна реакція у вигляді свербіння і почервоніння шкіри.

Читайте також: Що робити, якщо орхідея не хоче цвісти

Фікус - кімнатна рослина, яка приводить у захват всіх квітникарів. До певного часу ця квітка радувала своєю красою, живучістю, невибагливістю, поки не з'ясувалося, що вона - сильний алерген.

Алоє - кімнатна рослина, яку можна зустріти майже в кожному будинку. Про його цілющі властивості було відомо ще з давніх часів. Але навіть ця корисна кімнатна рослина має деякі шкідливі властивості. Наприклад, при прямому влученні на ніжну шкіру малюка сік алоє викликає свербіж і роздратування. А прийом соку алоє всередину може привести до сильного отруєння.