Багато людей вважають, що кожна річ має своє «життя» і історію, на яке відкладає свій відбиток доля її господаря. Це стосується абсолютно кожної речі, а в особливості одягу та взуття. Але що якщо ти стаєш власником «чужої» речі?

Наприклад, деякі думають, що весільна сукня як головний аксесуар має бути обов'язково новою, призначеною тільки для однієї-єдиної нареченої, і нікому не можна її міряти.



pic

Вірити в ці забобони чи ні - індивідуальний вибір кожного, хоча біоенергетики запевняють, що практично чужа весільна сукня ніякої загрози не представляє. Кожна наречена «заряджає» його позитивом і щастям, адже вона відчуває справжню ейфорію в день свого весілля. Те, яким видався шлюб тієї чи іншої нареченої після весілля, в принципі неважливо, адже в цьому платті дівчина була лише одного разу, тим більше, абсолютно щаслива. Біоенергетики радять лише зупинити свій вибір на сукнях з натуральних тканин, нібито синтетика може «притягувати» негатив, в тому числі кинуті на наречену в день весілля заздрісні погляди. Ще в радянські часи були популярними комісійні салони, в яких весільні сукні «прокочувалися» від 2 до 5 разів, в залежності від стану. Потім їх викидали або віддавали в дитячі будинки або театри, де перешивали для місцевих концертів.



pic

На думку дерматологів, ношені речі безпечні для здоров'я. Тому на запитання «Яку загрозу несуть весільні сукні б / у?» Можна відповісти однозначно: загрозу підхопити дерматологічні інфекції, такі, наприклад, як лишай або короста. Ці хвороби не є смертельними, але позбутися від них не так і легко. Безумовно, це не відноситься до кожного випадку, але навіщо ризикувати здоров'ям, якщо немає абсолютної гарантії, що ношений одяг на 100% чистий і не містить в собі інфекцію. Щодо вибору ношеного весільного плаття , слід врахувати, що перед перепродажем весь одяг проходить обробку спеціальними хімічними препаратами, залишки яких також шкідливі для людського організму. Тому весільну сукню б / у обов'язково необхідно провітрити на свіжому повітрі, а потім випрати в гарячій воді - така обробка в разі наявності «уб'є» можливу інфекцію. Особливо небезпечно купувати ношене взуття. Від грибкових інфекцій, якщо вона присутня у взутті, не так просто позбутися.



pic

Провітрювання туфель лише позбавить їх від неприємного запаху, але не більше. Термообробка взуття теж не дасть стовідсоткової гарантії. Тому краще не поскупитися на нове взуття, нехай і недороге.