Головний убір нареченої є обов'язковим атрибутом для церемонії вінчання. Якщо дотримуватися твердих правил, то це повинна бути хустка, косинка або шаль, яка повністю покриває голову і плечі нареченої. Але сьогодні священнослужителі дозволяють надягати на вінчання фату.

Це обумовлено тим, що майбутні наречені воліють одягати саме її. Фата надає образу таємничу красу і велич. З нею пов'язаний важливий весільний обряд: «Зняття фати».

Офіційна церемонія одруження не передбачає обмежень у виборі головного убору для нареченої. Ви можете вибрати його за своїм смаком і віддати перевагу:

Капелюшкам



pic

Обручам



pic

Діадемі



pic

Віденкам



pic

Капелюшки і обручі

Сучасні дизайнери все частіше звертаються до дамським капелюшок. Це можуть бути капелюхи білого кольору, з широкими полями, прикрашені квітами пастельних тонів, з вуаллю або фатою.

Стильно виглядає білий циліндр, з мереживною вуаллю під весільний брючний костюм або коротке плаття. Маленький капелюшок-циліндр, збоку зачіски, підкреслить Ваш індивідуальний, неповторний і трохи пустотливий стиль.



pic

Весільну зачіску нареченої прикрасить невеликий капелюшок, що нагадує букет. В ансамблі капелюшка можуть бути присутні кілька тонів. Красиво виглядають всілякі ошатні обручі. Вони можуть бути надіті як самі по собі, так і разом з вуаллю або до них може кріпитися маленький капелюшок.

Діадеми та вінки

У тому випадку, якщо Ваша сучасна весільна зачіска не передбачає головного убору, ви можете надіти діадему або підкреслити всю розкіш укладання гребенем. Красиві діадеми або тіари відмінно виглядають на зачісці нареченої як з фатою, так і без неї.



pic

Якщо звернутися до історії, то можна дізнатися, що у слов'ян, задовго до появи фати, наречена одягала на голову вінок, а по дорозі до церкви, голова була покрита хусткою. І зараз вінок з живих квітів буде вдало доповнювати образ сучасної нареченої.

pic

pic