Мигдаль є справжньою коморою магнію, кальцію, калію і фосфору. Його корисні властивості визнала народна медицина.

Про користь мигдалю відомо давно. Ще в II столітті до н.е. його вирощували в Древньому Римі як культурну рослину. Завдяки унікальному цілющому складу він робить благотворний вплив при багатьох захворюваннях, а також виступає відмінною профілактикою цілого ряду недуг.

Отже, корисні властивості мигдалю:

· Склад мононасичених жирів в мигдалі сприяє виведенню холестерину з організму.

· Поєднання магнію, калію, фосфору і кальцію робить його корисним для серцево-судинної системи.

· Мигдаль допомагає вивести пісок з нирок при лікуванні сечокам'яної хвороби.

· Мигдальний горіх збагачує мозок фосфором, що підсилює мозкову діяльність і робота йде швидше і ефективніше.

· Масло мигдалю використовують для лікування отитів, пневмонії, бронхіальної астми та при кашлі.

· Цей горіх допомагає у профілактиці запорів і раку товстої кишки.

· Завдяки омега-3 кислот вживання мигдалю покращує кровообіг в головному мозку, підвищує інтелект і пам'ять.

· Щоденне вживання мигдалю сприяє виробленню корисних бактерій в шлунково-кишковому тракті, які покращують травлення. У тих людей, хто регулярно вживає його, обмінні процеси і перистальтика ніколи не дають «збоїв».

· Мигдаль є унікальним засобом для відновлення ваги після різних хвороб. Поживні речовини відповідають за набір ваги, виводять з організму всі токсини і шкідливі речовини.

Корисні властивості мигдалю

Мигдаль широко використовують в косметології, фармацевтиці та парфумерії.

Наприклад, він добре впливає на шкіру, тому з нього можна робити омолоджуючі маски для обличчя і тіла. Для сухої шкіри можна робити маски з порошку мигдалю і теплої води, для нормальної шкіри дуже добре підійде маска з мигдалю з рослинним маслом і жовтком яйця, для жирної шкіри жовток замінюють білком.

Також, якщо використовувати мигдальне масло, то воно запобігає появі зморшок. А масаж з таким маслом надає шкірі сяйво і здоров'я, а якщо втирати його в шкіру голови, то можна вилікувати лупу і зупинити випадіння волосся.

Вживання мигдалю

Мигдаль можна вживати як окрему страву, з сіллю або цукром (медом), додавати його в сир і вівсянку. Також ним прикрашають десерти, надають пікантний смак салатам, відвареним або смаженим овочам. Мелений мигдаль використовують у випічці і для додання густоти супів і соусів. Його традиційно додають в марципан і нугу. Мигдаль корисний і смачний, але він відноситься до висококалорійних продуктів. Якщо у вас є зайва вага або ви страждаєте від ожиріння, то висока калорійність мигдалю може посилити ситуацію, в цьому випадку, не варто вживати даний продукт.

Увага!

Не вживайте незрілий мигдаль, так як ціаніди, які в ньому містяться, можуть отруїти організм. Гіркий мигдаль також не годиться в їжу, його використовують тільки для приготування масла.

Калорійність: 645

Білки: 18.6

Жири: 57.7

Вуглеводи: 16.2

Денна норма мигдалю - 20-30 гр.

Джерело: Sunny7