Всім відомо, що будь-який продукт складається з калорій, які надходять в організм з білків, жирів і вуглеводів. Для того, щоб не набрати зайві кілограми варто стежити за своїм раціоном, не допускати більше 300 грамів жирних калорій. Саме з цієї причини не рекомендується наїдатися солодощами, проте деякі з них можуть бути дуже корисними для людського організму.

Шоколад



pic

Шоколад у своєму складі містить велику кількість білка, в тому числі гормон щастя - серотонін. Однак не варто забувати, що в 100 грамах шоколаду знаходиться від 500 до 600 ккал.

Зайва вага з'являється не від білків, а він масла какао і вуглеводних калорій з цукрів. Незважаючи на це, помірна доза ласощів довго засвоюється в організмі, тим самим посилює відчуття ситості. Також в шоколаді міститься велика кількість необхідних організму елементів: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни В, РР, лецитин та інші корисні речовини, які позитивно впливають на роботу головного мозку. У добу рекомендується вживати не більше 30 грамів шоколаду.

Сухофрукти



pic

Сухофрукти займають друге місце по корисності після шоколаду. Вони є натуральним продуктом, який у великій кількості містить клітковину, фруктозу, антиоксиданти і біофлавоноїди. Сухофрукти запобігають запору, якщо з них зробити компот. У їх число входять груші, сушені яблука, курага, але не зацукровані ягоди. У день дозволено з'їдати 4-5 фруктів.

Мед


pic

Калорійність меду ідентична цукру, проте він набагато корисніше і в своєму складі містить антиоксиданти, мікроелементи і ряд вітамінів. Для тих, хто страждає діабетом дозволено не більше 1-2 чайної ложки меду раз на два дні. Для тих, хто худне можна вживати не більше 1 чайної ложки ласощів в день. Також не варто забувати, що мед - сильний алерген і їм краще не зловживати.

Мармелад, зефір, пастила



pic

Дані солодощі не містять жирів, вітамінів і білків, і в них мало мікроелементів. У 100 грамах зефіру не більше 300 ккал і зроблений він з вуглеводів, які швидко розщеплюються в організмі. В добу допустимо з'їдати не більше 1-2 зефіри, мармеладки і стільки ж пастили. Дієтологи не рекомендують балувати себе цими ласощами кожен день, краще влаштовувати «солодкі» дні кілька разів на тиждень.

Домашнє варення



pic

Як відомо, варення набагато корисніше звичайного цукру або цукерки, так як воно зроблено з натуральних ягід або фруктів. Проте вживати його у великих дозах - заборонено. Добова норма варення повинна складати не більше 1-2 чайної ложки.

Як правильно їсти солодке?

Солодощі краще вживати в першій половині дня, теж саме стосується і солодких фруктів. Ласощі рекомендується їсти після основного прийому їжі, щоб не відбувся різкий стрибок цукру в крові. Поїдання шоколаду до їжі може спровокувати різкий сплеск гарного настрою, а після його різке зниження. Також виробляється гормон інсулін, який відповідає за відкладання жирів на проблемних місцях тіла.

Джерело: http://www.dobrenok.com