Яка користь оливкової олії і чому варто її приймати натще?

Однією з основних лікувальних властивостей оливкової олії вважається вміст у ній антиоксидантів і вітамінів, необхідних організму для боротьби проти вільних радикалів, що в свою чергу дозволяє знизити ризик захворювання на рак грудей. Поруч досліджень документально підтверджено позитивний вплив на цей процес прийому в їжу оливкової олії.

Завдяки тому, що вітамін Е міститься в оливковій олії, надходження його в організм перешкоджає процесу старіння клітин, розгладжуються зморшки, шкіра стає пружною і молодою. Усім, хто мріє залишатися до старості активним, корисно включати її в свій раціон.

Наявність ненасичених жирних кислот, якими багаті плоди оливкового масла, допомагає знизити рівень холестерину в організмі, перешкоджаючи тим самим розвитку атеросклерозу.

Приймаючи оливкова олія всередину, люди захищають серцево-судинну систему, що є профілактикою від інсультів та інфарктів.

Лікувальні властивості оливкової олії добре виявляються при захворюванні шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчних шляхів. Володіючи легким проносним ефектом, воно допомагає загоєнню виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.

В оливковій олії містяться біологічно активні вуглеводи, стероли, терпенові диспирти і токоферол. Цим пояснюються його антиатеросклеротичні властивості. Вміст олеїнової кислоти також сприятливо впливає на процес засвоєння і переробки жирів, ось чому масло з оливок відноситься до продуктів, званим дієтичними.

Оливкова олія здавна є засобом для виведення шлаків з організму. З цією метою рекомендується тримати її в роті протягом декількох хвилин, після чого масло необхідно виплюнути, а рот прополоскати.

Джерело: Країна Здоров'я