Багато хто з нас мріють про білосніжні зуби, але далеко не всі готові навіть заради ідеальної посмішки зважитися на процедуру професійного відбілювання. Читайте, які продукти дозволяють в домашніх умовах зробити зуби світлішими без шкоди для здоров’я.

Полуниця

Полуниця вважається одним з найефективніших природних відбілювачів. Кислота, яка міститься в полуниці, знімає верхній шар емалі і допомагає зберегти посмішку білосніжною. А ось людям з хворими яснами і великими каріозними захворюваннями вживати полуницю не рекомендується — вона може викликати загострення захворювання.

Тверді овочі та фрукти

Тверді яблука, груші, селера або морква сприятливо впливають на загальний стан порожнини рота. Під час їх пережовування виділяється велика кількість слини, що нейтралізує бактерії і очищає зуби від темного нальоту. А тверді волокна цих продуктів стимулюють ясна і перешкоджають появі пародонтологічних захворювань.

Цитруси

Цитруси, а особливо лимони і апельсини, ефективно видаляють наліт за рахунок великої кількості кислоти, що міститься в них. Вони також «освіжають» посмішку, роблячи її білою і блискучою. Для освітлення емалі необхідно докласти кірку лимона або апельсина до зубів, попередньо видаливши з неї всю м’якоть, і потримати кілька хвилин. Або ж вичавити половину фрукта в склянку з водою і прополоскати рот.

Броколі

Ця представниця сімейства капустяних має дуже незвичайну властивість — вона утворює плівку на зубах, яка перешкоджає появі карієсу і пігментних плям. Тому, вживаючи брокколі кожен день, ви надовго збережете красу своєї усмішки!

Молочні продукти

За словами стоматологів, ці продукти не тільки нормалізують кислотно-лужний баланс порожнини рота і запобігають розвитку стоматологічних захворювань, але також зміцнюють і відбілюють емаль. Крім того, американські вчені стверджують, що частинки сиру і йогурту, що прилипли до зубів, захищають їх від бактерій.

Джерело: Healthlife