Банан – плід великої трав’янистої рослини, висота цієї рослини від трьох до десяти метрів.

У бананах міститься багато клітковини, що благотворно впливає на процес травлення. Сахароза і фруктоза забезпечує організм великим запасом енергії, що дозволить вам тренуватися довше звичайного і не відчувати втоми. Крім цього у банана є ще 20 причин, щоб зробити його продуктом номер один.

1. Боротьба з депресією. У банані міститься велика кількість триптофану – речовини, яка в організмі розщеплюється на серотонін. Як відомо серотонін – один з нейромедіаторів, що викликають відчуття щастя. Тому, коли їмо банани, ми зможемо поліпшити свій настрій.

2. Джерело енергії. Поглинаючи банани перед тренуванням, ви забезпечуєте себе достатнім запасом енергії, щоб займатися найбільш ефективно. Завдяки бананам вам не потрібно буде переживати так само і про рівень цукру в крові.

3. Безпека. Так само завдяки бананам ви убезпечите себе від можливих судом литкових м'язів під час тренувань.

4. Зміцнення. Банани здатні затримувати кальцій в організмі. Таким чином, він не виходить з тіла разом з сечею, а залишається в організмі і зміцнює ваші кістки.

5. Банани для дівчат. Знову-таки завдяки серотоніну та іншим корисним речовинам, банани відмінно знімають симптоми ПМС. З’ївши банан, ви позбудетеся від напруги і поганого настрою так само завдяки тому, що рівень цукру у вас в крові збільшиться.

6. Здоров'я. Банани не тільки покращують настрій. Вони благотворно впливають на нервову систему, запобігають появі набряків, допомагають позбутися зайвої ваги і навіть захищають від розвитку цукрового діабету.

7. Завдяки великій кількості заліза, що входить до складу, банани - просто незамінний продукт для тих, хто страждає на анемію.

8. Калій, який входить до складу бананів, допомагає значно зменшити ризик інфаркту та інсульту, покращує стан кров’яних судин і бореться з гіпертонією.

9. Банани покращують травлення не тільки завдяки клітковині. Пектини і хелати, що входять до їх складу, виводять токсини і інші шкідливі речовини з організму, що покращує травлення.

10. Ще одна корисна властивість бананів – поліпшення мікрофлори кишечника. Банани стимулюють розвиток корисних бактерій у травній системі, а завдяки ферментам, що входять до складу бананів, поживні речовини, що надходять з іншою їжею, засвоюються організмом набагато швидше.

11. Завдяки волокнистій структурі банани покращують травлення, що допомагає позбутися від запорів.

12. Банани – прекрасний відновлюючий продукт, якщо ви деякий час страждали від діареї.

13. Так само банани допомагають позбутися печії.

14. Банани рекомендують вживати при виразці шлунка, так як, покриваючи його, вони захищають стінки шлунка від агресивних кислот в їжі.

15. Крім усього іншого до складу бананів входять антиоксиданти, які захищають організм від шкідливих радикалів і підвищують імунітет.

16. Як вже було сказано, банани стабілізують рівень цукру в крові, що так само допомагає позбутися нудоти.

17. Банани приносять користь не тільки у вигляді їжі. Використовуйте шкірку банана, щоб втихомирити свербіж від укусу комахи – досить прикласти до укусу шкірку її внутрішньою стороною.

18. Банани навіть допомагають пережити сильну спеку. Виявляється, вони здатні знижувати температуру тіла, що допоможе вам, якщо у вас лихоманка або вам просто жарко.

19. Завдяки бананам можна навіть кинути курити. Велика кількість вітамінів, а так само магній і калій допомагають швидше вивести нікотин з організму і адаптуватися до його відсутності.

20. Банани роблять людей розумнішими. Високий рівень калію робить вас більш сприйнятливим до нової інформації, що допоможе підготуватися до іспиту набагато швидше і ефективніше.

Джерело: Все про здоровий спосіб життя