Депутати Рівнеради - за мир. За однойменним проспектом вони таки залишили стару назву. Передумати обранців змусили рівняни. Соціологічне опитування, яке зорганізувала одна з фракцій Рівнради, показало - люди проти того, щоб назвати знайомий проспект іменем Віктора Чайки. Тож депутатам довелося скасувати своє березневе рішення. Утім спершу обранці приймали квіти - від обурени продавців з вулиці Пересопницької.

З квітами зустрічали сьогодні депутатів Рівне ради страйкарі з вулиці Пересопницької. Продавці квітів обурені, їм забороняють торгувати на насиджених десятиліттями місцях. Натомість пропонують перейти працювати на територію базару. Продавці проти, і попереджають продаватимуть свої квіти під вікнами чиновників.

Підприємці переконують міські чиновники не хочуть дослухатися до їхніх потреб. І додають, їх просто виганяють з робочих місць. І навіть не пояснюють де і коли працювати далі. Нині на базарі без роботи ризикують залишитися близько сотні торговців. Не допомогли їм і міські обранці. Вони одностайні. Місто потрібно впорядковувати, і не торгувати квітами прямо на дорозі.

Після страйкарів, депутати взялися до інших проблем. На друге пленарне засідання потрапили земельні питання. Найбільше суперечок у депутатів було навколо планування мікрорайону "Тинне". Ще наприкінці минулого року прийняли рішення про його детальне планування за кошти міського бюджету. Однак сьогодні частина обранців не погодились з таким рішенням. Мовляв бюджетні кошти потрібно економити, і нині вони потрібніші для встановлення системи "Рада". А проект нового мікрорайону можуть профінансувати інвестори.

67 гектарів Тинного таки проектуватимуть місцеві землевпорядники. Вони запевняють кошти повернуть, коли продаватимуть земельні ділянки з аукціону.