Безпритульні собаки наступають. Від початку року комунальні служби відловили у Рівному більше восьми сотень вуличних псів. Стільки ж, як за увесь минулий рік. І хоч на рівнян вони нападають рідко, проблема залишається.

Проблема безпритульних собак для Рівного не нова. Через це однаково страждають як самі пси, так і рівняни. Перші без господаря і документів фактично позбавлені права на життя. Другі щодня ризикують потрапити у зуби тварин. У травмпункті дитячої обласної лікарні від початку року зареєстровано понад сто покусаних дітей, переважно собаками. Із них третині довелося робити щелення від сказу.

Тим часом спецебригади із відлову і знищення безпритульних собак іноді просто не можуть працювати. На їхньому шляху стають жалісливі рівняни. Начальник міської міліції Григорій Зарічнюк вважає, що свою сувору справу комунальники мають робити подалі від людських очей, наприклад вночі. Обіця при портебі навіть допомогу своїх підлеглих.

У собачому житті безпритульних тварин найчастіше винні самі рівняни, переконаний головний комунальник міста Юрій Собчук. Нерідко саме через безвідповідальність господарів вчорашні домашні улюбленці опиняються на вулиці. За минулий рік комунальники приспали 800 вуличних псів, а від початку цього року вже на три десятки більше. Іншого виходу міська влада не має. Бо створення притулку або стерилізація тварин для Рівного поки що надто дороге задоволення.

А тим часом популяція вуличних псів у Рівному стрімко зростає. Вони продовжують виборювати у людей своє право на місце під сонцем.