71-річного Василя у будинку за місцем проживання знайшов без ознак життя племінник померлого, 40-річний рівнянин Микола. Слідчо-оперативна група, яка одразу прибула на місце події, зафіксувала тілесні ушкодження у вигляді саден потиличної ділянки голови та рани нижньої губи. А згідно з довідкою судово-медичної експертизи стало відомо, що смерть пенсіонера настала в результаті механічної асфіксії. Проживав загиблий у селі Нова Українка Рівненського району.

— Відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), — повідомляє про хід справи начальник Рівне нського райвідділу Ігор Денисюк. — У результаті проведених оперативно-розшукових заходів зловмисника вдалося встановити. Наразі йому оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Душогубом виявився знайомий та «колега по чарці» 45-річний місцевий мешканець Сергій. Чоловік пояснив, що 5 грудня ввечері разом випивали. І, звичайно, не обійшлося без суперечки, яка переросла у бійку. Сергій виявився сильнішим, відповідно зумів повалити на підлогу Василя та перекрив йому рота та ніс. Коли побачив, що господаря будинку вдалося втихомирити, відразу пішов додому.

За даними Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області, в ході проведення досудового розслідування також стало відомо, що чоловік уже двічі раніше був судимий.