Нарешті отримали атестат про середню освіту та відгуляли свій випускний рівненські школярі. 2065 одинадцятикласників на майдані Просвіти разом з батьками та друзями урочисто прощалися із безтурботним шкільним життям.

Ось вони випускники 2008 року. Сьогодні для них завершився одинадцятирічний марафон шкільного життя. Дівчата у елегантних сукнях, з екстравагантними зачісками, юнаки в стильних костюмах. За шкільними партами вони раділи, сварились, але найперше вчилися. Стали друзями.

Задоволені своїми підлеглими і педагоги. Про учнів розповідають з сумом в душі та сльзами в очах - кажуть випускники для них дуже рідні. Для Лідії Промишлянської це вже десятий випуск. Розповідає в такий день важко стримати почуття.

Радіють і батьки.За майбутнє дітей перестороги немає. Кажуть випускний це добра традиція, тому сумувати не збираються. Проте з тим що їхні школярі та школярки стали дорослішими ще не змирилися.

Мінімум офіціозу, максимально короткі вітання чиновників,А ще золоті та срібні медалі 65 випускникам. Останні подарували освітянам міста власноруч зроблений вишитий рушник. . Педагоги пишаються, мовляв цейце свято увійде в історію. Адже вперше дійовими особами випускного балу є школярі, що народились вже у незалежній Україні.

Однак випускний 2008 року в Рівному незвичайний не лише цим. Освітяни бідкаються - кількість медалістів зменшується, але пишаються – немає випускників, які отримали довідку замість атестата.