Чиновники та медики Рівного стурбовані здоров'ям жінок Фертильного віку. Тобто тих, які можуть народжувати дітей. Хоча Рівне не відчуває проблем з приростом населення, та все ж побоювання є. Адже щороку збільшується кількість пар, які не можуть відчути радість батьківства. І це, запевняють медики, - чи не найболючіша проблема. Чим ще переймаються чиновники від медицини на місцевому рівні?

Медицина у Рівному, як і у всій Україні, страждає від невдалого керування. Тобто усі проблеми, з якими зіштовхуються медики, мають походження з профільного міністерства. Майже півроку новонароджені немовлята не отримували своє перше щеплення БЦЖ. І це при тому, що сама вакцина була, але на карантині.

І хоча вакцина тепер є, але щеплення можна робити немовлятам лише до двох місяців. Кому більше, доведеться спочатку зробити туберкулінову пробу, і лише потім БЦЖ. А це, стурбовані медики, додаткові фінансові витрати. Схожа ситуація і з тендерною закупівлею інших вакцин. Адже цього року її катастрофічно не вистачає. Тому батьки змушені купувати її за власний кошт. Стурбовані також медики і зростанням кількості неплідних пар у місті. Минулого року їх було зареєстровано лише чотири сотні, станом на сьогодні вже 667 пар.

Непокоять медиків і вагітності у ранньому віці 15-17 років. Таких у Рівному цьогоріч зареєстрували 13. Однак пишаються іншими показниками – материнська смертність уже 4 роки відсутня, зменшилася кількість абортів та кесарських розтинів.