Робили вони це в Олександрійському навчальному відділенні рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Адже саме там зараз готують фахівців у галузі фермерського господарства. Деталі - далі у сюжеті.

Олег Ціпан один з 26-ти слухачів на професії робітника фермерського господарства. Він - священник. Прихід має в Гощанському районі. Чоловік каже, навчатися фермерському ремеслу вирішив для того, аби краще обробляти і, відповідно, мати більше продукції з власної земельної ділянки.

Після закінчення навчання на професію робітника фермерського господарства слухачі отримують посвідчення водія категорії Б, Ц, а також посвідчення тракториста. Також після закінчення навчання люди опановують професії тваринника, дояра та слюсаря з ремонту сільськогосподарської техніки. Цьогорічні випускники без проблем зможуть влаштуватися на роботу по-спеціальності, переконує директор Рівне нського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Роботодавці рівнем майбутніх працівників фермерського господарства залишились задоволеними. Кажуть, рівненський обласний центр зайнятості якісно та кваліфіковано готує майбутні кадри.

Крім того, роботодавці спільно з представниками влади та керівниками обласного центру зайнятості обговорили перспективи розвитку агропромислової галузі на Рівне нщині та як створити більше робочих місць на селі.