Поки одні воюють, інші - шукають кращої долі у мирних регіонах. Так на Рівненщину прибуло дві з половиною тисячі переселенців із Криму, Донецької та Луганської областей. Здебільшого це жінки з дітьми та люди похилого віку. Хоча є й здорові працездатні чоловіки. Скільки ще вимушених переселенців може прийняти Рівненщина та куди розселить, цікавилися наші журналісти.

Рівне нщина вже прихистила дві з половиною тисячі втікачів з Донецької, Луганської областей та автономної республіки Крим. Найбільше їх проживають у Рівному, Сарненському районі, Сарнах та Кузнецовську. В області готові ще прийняти шість сотень переселенців. Щоправда наголошують - у обласному центрі місця для них немає. Тож жити пропонують у районах.

У селах переселенцям пропонують оселитися у вільних будинках. Дровами та торфом їх забезпечують сільські ради. Сім родин, які спершу оселили у приміщеннях не пристосованих для життя у холодну пору, вже переселили. Так само налагодили й переведення пенсійних виплат для вимушених переселенців.

Окрім того на Рівне нщині допомагають переселенцям відновити документи. Зокрема видали вже 57 паспортів.

Найбільшою ж проблемою нині залишається працевлаштування переселенців. Адже частина з них не хочуть йти на роботу, яка оплачується менше, аніж заробляли на малій батьківщині. Іноді саме це стає причиною повернення їх на Донеччину чи Луганщину. Зокрема так вчинили 329 переселенців, які приїхали на Рівне нщину.