100 відсотків підрахованих голосів - іще не причина радіти. Принаймні не для всіх. Хоч 26 жовтня вже позаду, боротьба на Рівненщині триває. Хто ж ще рветься до влади, і вимагає повторного підрахунку голосів виборців дивимось у нашому сюжеті.

Центральна виборча комісія завершила опрацювання 100 відсотків електронних протоколів з усіх п'яти округів Рівне нщини. На сайті ЦВК навіть з'явилася п'ятірка імен майбутніх нардепів від Рівне нщини.

Щоправда боротьба на цьому завершилася не для всіх кандидатів. Так, висуванець "Народного фронту" Богдан Файфура, який балотувався по 154 виборчому окрузі, нині вимагає перерахувати голоси на чотирьох десятках дільниць. Мовляв, там у складі комісій не було представників "Народного фронту", а тому результат могли сфальсифікувати. Його претензії, ніби й зрозумілі, бо ж від депутатства Файфуру відділяє лише 246 голосів. Саме з таким відривом на окрузі переміг висуванець "Блоку Петра Порошенка" Олександр Дехтярчук.

Не менш драматичною, хоч і більш вагомою можна назвати перемогу по 156 виборчому округу представника "Батьківщини", колишнього міського голову Сарн та Сарненської райдержадміністрації Сергія Євтушка. Березнівського "царя", як його величають у вузьких колах, а офіційно - заступника голови Рівне нської облради, висуванця пропрезидентського блоку Олександра Данильчука від заповітного мандату відділило 480 бюлетенів.

У трьох інших округах відрив переможців виявився більш значним. Так, у 155 окрузі пропрезидентськи налаштований юрист Василь Яніцький залишив позаду найближчого конкурента аж на 8 тисяч голосів. Чинний нардеп, а нині ще й представник "Народного фронту" Юрій Вознюк продовжив свою каденцію по вже звичному 153 окрузі. Його підтримало на 8 з половиною тисяч більше виборців, аніж представника "Блоку Порошенка".

Компанію Вознюку у Верховній раді складе іще один діючий нардеп. "Свободівець" Олег Осуховський. Цікаво, що одним з перших з перемогою Осуховського привітав номер два у цих перегонах Дмитро Якимець у соціальній мережі Фейсбук.

Що ж до партійних переваг рівнян, то тут дива не сталося. Всеукраїнські тенденції дотримані. Найбільшу підтримку жителі області висловили "Народному фронту", "Блоку Петра Порошенка" та об'єднанню "Самопоміч". Знайшлися на Рівне нщині й більш радикальні виборці. Вони й віддали свої голоси за партію Олега Ляшка, "Батьківщину" та "Свободу". Якщо ж перші дві у парламент таки прорвалися, то соратникам Олега Осуховського і нинішніх керівників обласної і більшості районних державних адміністрацій туди, схоже, шлях перекрили. Це вже привід поговорити про кадрові перестановки у області. Хоч це - інша історія.