Рівненщина проголосувала. Підрахунки тривають, але лідери парламентських перегонів в області визначились. Якщо говорити про партійні симпатії, то краяни віддали голоси за народний фронт, блок Петра Порошенка та Самопоміч. В трьох з 5-ти одномандатних округів області дочасні переможці вже святкують, а от в 154-му, та 156-му округах долю переможців вирішать якщо не десятки то кількасот голосів. Як проголосувала Рівненщина - далі у сюжеті.

Вибори на Рівне нщині відбулись. ЦВК опрацювала майже всі електронні протоколи з 5-ти округів, на які поділена Рівне нська область. Інтрига зберігається лише у двох мажоритарних округах. Так у 156-му виборчому окрузі, з центром в місті Сарни триває запекла боротьба між Першим заступником голови облради, якому активісти на початку виборчої кампанії влаштували так звану "сміттєву люстрацію" Олександром Данильчуком та екс міським головою, та екс очільником Сарненської райдержадміністрації Сергієм Євтушком, який представляє бренд "Батьківщина", та за версією комітету виборців України використовував чорний піар проти своїх опонентів.

Також невеликий відрив між основними конкурентами по 154-му виборчому округу, з центром в місті Дубно. Там триває протистояння між головою Дубенської районної ради, та предтавником президентського блоку Олександром Дехтярчуком, та Богданом Файфурою обласним депутатом, і підприємцем, який на виборах представляв Народний фронт Арсенія Яценюка.

На інших округах можна говорити про дострокову перемогу кандидатів: Так обласний центр у Верховній раді представлятиме свободівець Олег Осуховський, навіть попри те, що його політична сила поки не подолала 5-ти відсоткового бар'єру. У 153-му виборчому окрузі виборці також поновили мандат довіри чинному нардепу від округу, який на цих виборах представив Нродний Фронт - Юрію Вознюку. У найвіддаленішому, 155-му виборчому окрузі впевнено лідирує місцевий юрист, який пішов до парламенту під знаменами президентського блоку - Василь Яніцький. В голосуванні за партійні списки на Рівне нщині збереглись національні тенденції. Лишень за опозиційний блок, та інших "попередників" не голосували. Майже третина виборців проголосувала за "Народний фронт", ще чверть - підтримала "Блок Петра Порошенка", 11 відсотків голосів отримало об'єднання "Самопоміч" Майже 8 відсотків отримав Олег Ляшко та його радикальна партія і по 6 з половиною відсотків голосів отримали Батьківщина, яка до парламенту проходить і "Свобода", подолання 5-ти відсоткового бар'єру для якої пики лишається під питанням.