Жахалка про спортсменів - тітушок, підкуп виборців оковитою та агітація в день виборів. Все це про Рівненське полісся. Прогнозовано парламентська виборча кампанія 2014-го року була чи не найбруднішою, за історію української демократії, констатують спостерігачі та кандидати. Велосипед політтехнологи не видумували і користувались старими і перевіреними каруселями, та споюванням виборців.

Агітацією в день виборів у селах на поліссі нікого не здивуєш. Щоправда напередодні політична реклама з вулиць зникла, але вибірково. В окружних виборчих комісіях, та і комітеті виборців України всі стрілки перевели на комунальників, яких в селах - катма. Зате вулицями кілька днів ширилась чутка про кілька автобусів з тітушками - фальсифікаторами, яких в день виборів на поліссі так і не знайшли.

Зокрема в сарненському районі міліціонери припинили кілька спроб запустити так звану карусель з виборчими бюлетенями. В самих комісіях це пояснили оковитою, та громадянською позицією виборців - порушників.

Порушення високих міжнародних стандартів на поліссі фіксували одразу кілька груп спостерігачів з ОБСЄ. Щоправда на камеру розповідати про побачене відмовились і відправили нашу знімальну групу за коментарями до Києва

Фальсифікації на поліссі були, констатують представники кандидатів. Але організовували їх непрофесійно і вони не носили системного характеру.

Не обійшлось і без курйозів. В Сарнах, де обирали ще й міського голову, бюлетні для голосування надрукували відповідно до старого законодавства. ВОни містили графу "не підтримую жодного з кандидатів". Тож тепер в центрвиборчкомі бідкаються, чи визнавати результати виборів міського голови Сарн.