За процесом волевиявлення українців упродовж дня стежили і спостерігачі, і громадські активісти, які на виборах вже "зуби з'їли". Чогось надзвичайно нового з порушень не помітили, усе як завжди, поодинокі випадки. Вже о 15 годині активісти знову зібралися разом, аби розповісти про свої спостереження.

Процес волевиявлення на Рівне нщині йде нормально. Поодиноко люди не знаходять себе у списках виборців, приходять голосувати з закордонними паспортами. На дільницю у Рівному, в палаці Хімік, виборець прийшов у нетверезому стані і пошкодив бюлетень, просто порвав його. Та це далеко не увесь перелік порушень.

Активісти кажуть, явка виборців на Рівне нщині не надто висока. Близько на 14 годину проголосувало лише 23% виборців. Однак сподііваються, що до вечора люди ще зроблять свій вибір. Громадянська мережа ОПОРА також моніторить перебіг виборів у всіх районах області.

Спостерігають за перебігом виборів і самі політики. Серед порушень які помітили називають наступні інциденти - завезення спиртних напоїв на виборчі дільниці, використання трафаретів на асфальті, які складно затерти. Міжнародні спостерігачі у своїх коментарях більш обережні, тому вітають лише саме бажання українців бути самостійними та незалежними у виборі.

Працюватимуть активісти, спостерігачі, політики, та члени дільниць до останнього підрахунку голосів. Кажуть попереду ще багато роботи, тому про порушення повідомлятимуть і надалі.