Петро Порошенко на час проведення антитерористичної операції звільнив благодійну допомогу, що надається на потреби її проведення, від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Відповідний закон Президент України підписав у середу 24 вересня. Про це повідомлено на сайті глави держави.

– Це дуже важлива та дуже хороша новина. Це означає, що волонтер, якому ви, наприклад, перераховували 100 грн, тепер не має сплачувати 15-17 грн податку з цього платежу. І ці кошти так само спрямуються на добру справу: гривня до гривні – і можна купити додаткову аптечку чи навіть іще один бронежилет. Важливо – дія цього закону стосуватиметься тих, хто буде включений до Реєстру волонтерів антитерористичної операції. Наразі ми з колегами чекаємо докладної інформації щодо цього й одразу її повідомимо та роз’яснимо, – зауважує начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Рівне нській області Дмитро Зайцев.

Також за Законом No1668-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» тимчасово, на період проведення АТО, без обмежень включатимуться до інших витрат звичайної діяльності платника податку на прибуток підприємств суми коштів або вартість касок, бронежилетів, ліків, харчів, певних інших товарів. Також Кабінет Міністрів України має розробити і спеціальний перелік робіт і послуг, які добровільно передані для потреб забезпечення проведення АТО.

Окрім цього Президент підписав закони про звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення, що спростить ввезення і розмитнення продукції, якої зараз потребують наші військові та яка дозволить підсилити обороноздатність України.