У Рівному пройшло жеребкування чемпіонату області з футболу. Розпочнуться футбольні баталії 19 травня. Команди гратимуть у два кола. Цього сезону будуть і нововведення у чемпіонаті. Які саме та як завершилось жеребкування дивіться далі у сюжеті.

 У Рівному готуються до проведення чемпіонату області з футболу. Цього сезону за звання найкращої позмагаються 8 команд. Традиційно перед стартом у Рівному відбулося жеребкування календаря змагань.

Цьогоріч є команди, що вперше братимуть участь у чемпіонаті. Зокрема, футбольний клуб "Молодіжне" з дубенського району. Створена команда на початку 2022 року. Проте вже має певні трофеї.

Ми починали грати, у нас там були місцеві змагання. Згодом ми почали грати на обласних змаганнях. Перший раз зіграли на обласних, здобули перемогу на зимовому чемпіонаті імпульс інтеркап для нас це було чудовим досягненням, - каже Петро Лебедюк, гравець ФК "Молодіжне".

Не лише оновлення колективів, а й гравців у певних командах очікує на вболівальників у новому сезоні чемпіонату. Одна з команд "Сокіл" з Садового. З новими гравцями проводять тренування та готуються до баталій на футбольному полі. Наставник команди Вадим Жак запевняє, результатом жеребкування цілком задоволені.

Перший тур граємо з Ізотопом срібним призером і супер кубком який у цьому році вже виграв. Ми зараз з ним граємо на кубок. Першу гру на виїзді програли 1:0. Зараз буде матч відповідь. Виходить у нас три гри поспіль з Ізотопом, дуже сильний суперник, дуже гарний суперник, який грає у футбол. І навіть задоволений що три гри з дуже гарним суперником. Буде гарна підготовка до сезону, - розповів Вадим Жак, головний тренер ФК "Сокіл" Садове.

Чемпіонат області планують розпочати 19 травня.

Команди грають у два кола. Перше коло, потім перерва і друге коло. Перед другим колом плануємо провести 1/2 фіналу кубка рівненської області, визначити фіналістів як завжди, вже як традиція, фінал плануємо провести на стадіоні Авангард, - каже Олег Кучер, голова РОАФ.

Районні змагання з футболу проходитимуть у суботу. Обласні у неділю. Проте можуть бути і зміни. Під кінець чемпіонату області з футболу планують провести супер кубок. Гратимуть чемпіони області та володарі кубка.