Вчора, 26 серпня, протягом усього робочого дня працівники апарату виконавчого комітету Рівненської міської ради та міськрайонного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували умови проживання вимушених переселенців зі Сходу України, які через бойові дії були змушені виїхати зі своїх рідних міст.

Передусім перевіряли об'єкти державної, комунальної та приватної власності, у яких розміщуються та будуть розміщуватися біженці в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Зокрема, вчора були перевірені умови життя в гуртожитках по вулицях Дубенській, 37 (Гуртожиток № 2 Рівне нського державного аграрного коледжу), Литовській, 55 (Гуртожиток № 2 Рівне нського економіко-технологічного коледжу НУВГП), Студентській, 8 (Гуртожиток № 7 Національного університету водного господарства та природокористування), Відінській, 18 (Гуртожиток № 1 Рівне нського автотранспортного коледжу НУВГП) та Орлова, 40 (Гуртожиток ДВНЗ "Рівне нський коледж економіки та бізнесу"). Перевірка показала, що в усіх перерахованих вище об'єктах умови проживання нормальні.

Увага зверталася на умови приготування їжі, на систему опалення, водопостачання та водовідведення, наявність гарячої води та газопостачання.

Проте, як зазначають інспектори, кількість зарезервованих кімнат у гуртожитках міста вкрай обмежена, тому міська влада вкотре просить рівнян прихистити у себе біженців зі Сходу, у зв'язку з тим, що до нашого міста далі продовжують приїздити особи, які вимушено переселяються з територій, охоплених сепаратистськими заворушеннями.

Усіх бажаючих громадян надати житло для біженців закликають звертатися на гарячу лінію міськвиконкому за номером 15-53) або за номером 101.