Ветеран із Рівного вирішив допомогти АТО тим, що винайшов пристрій, який не тільки робить постріли з автоматів менш гучними, але і невидимими для снайперів.

Це також актуально в нічних боях при зачистці міст. Адже, противник не зможе визначити позиції бійців.

Одним із перших «дивоавтоматом» скористався спецназівець Олександр. Оцінивши переваги, чоловік ділиться враженнями: «… В принципі, було б приємніше, щоб у всіх такі були. Але було приємно, що у нас першими були такі пристрої».

Олександр демонструє, як працює винахід ветеранів. Найголовніше, каже, компенсатор вночі гасить полум'я. Подібні компенсатори мають багато армій. А для українських бійців його вирішили виробляти рівненські ветерани.

Поки компенсаторами облаштували всіх рівненських бійців колишнього спецпідрозділу «Беркут». Іншим батальйонам на передову щотижня передають тільки по десять штук. Оскільки виготовляють їх всього в п'ятьох кустарних майстернях.

70 гривень – це витрати на один пристрій. На Рівне нщині дві військові частини мають все необхідне обладнання для виробництва. Однак потрібен дозвіл Міноборони, щоб компенсатор став доступним для тисяч бійців в зоні АТО