Консервація в каналізації. На вулиці Шухевича, 26 у Рівному в підвал третій день стікають відходи. Все плаває в нечистотах. Комунальники не поспішають ліквідовувати проблему. Боротися з іржавими трубами та рятувати продукти людям допомагав Ігор Шумик.

У пані Лариси за кілька днів свято, одружуються діти. Але гостей до квартири не запросити. Сморід відчутний на весь під’їзд. Що робити - жінка не знає. Гроші за послуги платить, але каналізаційну трубу постійно забиває.

Із забитою трубою комунальники швидко справляються, кажуть мешканці. Приїхали, зробили дірку - от і всі нечистоти у підвалі, окуповують консервацію. Навіть зайти неможливо.

Утім, комунальники звинувачують самих мешканців на вулиці Шухевича 26, бо ті, мовляв, забивають каналізаційну трубу. Начальник ЖКП, що обслуговує будинок, запевнив: каналізацію відремонтують за кілька днів.

Але від того жителям Рівного не ліпше. Жоден будинок у Рівному не застрахований від прориву каналізації. Головний комунальник Рівного причиною забитих каналізацій та постійних затоплень підвалів називає зношеність труб. Вони іржаві, і вже давно їх потрібно замінити, але через брак коштів цього у найближчі роки не зроблять.

У Рівному - сотні будинків. Який стане наступною жертвою каналізації - невідомо. Бо всі вони старі, а для їх заміни потрібні десятки років та гроші, яких просто немає.