Стартує сезон кишкових інфекцій - неодмінний атрибут літа. В обласному управлінні охорони здоров'я заспокоюють, що медикаментів і лікарняних ліжок на випадок масових спалахів інфекції вистачить. Але від хвороби все ж краще вберегтися.

Вірусний гепатит, холера, дизентерія, сальмонельоз, бруцельоз... І ще багато страшних слів звучать із вуст обласних епідемоіологів із приходом літа. У теплу пору року кишкові інфекції розмножуються особливо активно і чатують на нас майже всюди. Обережно слід купувати харчі на ринках, кажуть лікарі. Продукт із порушенням терміну чи умов зберігання може відправити вас на лікарняне ліжко. А на стихійних ринках закупок радять не робити взагалі. Втім, попри усі попередження лікарів, уникнути харчових отруєнь чи спалахів інфекцій не вдається жодного року. Як правило, через легковажність самих людей.

Щоб не сталося біди, лікарі просять за найперших симптомів кишкової інфекції одразу звертатися до них. А до прибуття кваліфікованої медичної допомоги радять пити якомога більше рідини - по кілька ковтків принаймні кожні п'ять хвилин. Також варто зробити промивання шлунку і прийняти активоване вугілля чи будь-який інший сорбент. Втім, уникнути таких неприємностей зовсім нескладно.

Усі рекомендації епідеміологів прості і відомі кожному чи не з дитсадка. І щоб бути здоровим, варто лише їх дотримуватися.