Рівненський мототрек зібрав найкращих гонщиків України. Спортсмени боролися за першість в особистому чемпіонаті зі спідвею. Водночас відбувся чемпіонат України у класі мотоциклів, з об'ємом двигуна 125 кубічних сантиметрів. У ньому змагалися хлопчаки віком до 15 років. Приємною несподіванкою стало побиття рекорду мототреку.

Явні претенденти на чемпіонський титул розпочали боротьбу уже з першого старту. Фаворити Володимир Дубінін та Кирило Цуканов зі Львова йшли на рівних до дев'ятого заїзду. За ними — рівненський гонщик Олександр Бородай та Андрій Карпов з Червнограда. Останній каже, що взагалі не готувався до змагань.

Дев'ятий заїзд у фіналі став переломним — два гонщики у лікарні, а Дубінін на фініші лише другий. Після падіння Юрій Петор зі Львова та червноградський спідвеїст Володимир Тейгал травмувалися, їх госпіталізували. Дубініна, який встиг до встановити новий рекорд Рівне нського треку — 66, 31 секунда. Однак далі його підвела техніка.

У вирішальному 14-му заїзді Карпов закріпився у лідерах, відтак в останній серії заїздів йшов з Дубініним нарівні — в обох по 14 пунктів. А у перезаїзді Карпов виборов звання чемпіона. Цуканов зайняв тверду третю позицію. А чемпіоном України у класі 125 сантиметрів кубічних став Едуард Петров з Червнограда.

Рівне нським спідвеїстам чемпіонат приніс непризові місця. За крок до третього місця з 12-ма пунктами опинився Олександр Бродай. Далі — червоноградці Олександр Локтаєв з 11 пунктами та Андрій Кобрі з 9-ма. А рівненські Михайло Онешко та Володимир Колодій-молодший за гонку привезли по 8 балів.

ФОТОРЕПОРТАЖ