Перебої з електропостачанням були, є і, напевно, будуть. Такий невтішний висновок зробили в "Рівнеенерго". Зусиль одних енергетиків замало, аби вирішити цю проблему. Якість світла в оселях залежить передусім від самих споживачів.

Відключення електроенергії спричиняє надмірне навантаження на мережі, кажуть рівненські енергетики. Якщо 20 років тому в квартирі з побутових приладів були лише холодильник, телевізор і кілька лампочок, то зараз сучасної техніки стало чи не вдвічі більше. До того ж вона у рази потужніша. І варто всю її одночасно увімкнути в розетку, як світло у квартирі зникає.

Ще одна проблема - внутрішньобудинкові мережі. Саме вони часто не витримують надмірного навантаження. Так, уже не перший рік періодично зникає світло у квартирах другого під'їзду в будинку, що на вул. Набережній, 6.

За експлуатацію внутрішньобудинкових мереж відповідають ЖКП, кооперативи або товариство співвласників. А "Рівне енерго" платить їм гроші на ремонт та утримання цих мереж. Та у ЖКП "Центральне" кажуть: цих коштів не вистачає, аби відремонтувати всі будинки.

З настанням холодів перебої з енергопостачанням почастішають. Через невчасну подачу тепла люди змушені грітися електроприладами, на потужність яких мережі не розраховані. Тож енергетики радять: не користуватися ними без нагальної потреби. Або ж звернутися в "Рівне енерго" для отримання технічних умов на використання потрібної потужності.